Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ δυτικά της Πύλου Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Μεσσηνία και την Ηλεία

ΣΕΙΣΜΟΣ: Αισθητός σεισμός στην Ηλεία - 5,1R
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:21, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο στα ανοιχτά της Πύλου και της Μεθώνης, σε απόσταση 245 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από την Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν 7 χιλιόμετρα.
Μέγεθος 5,2R δίνει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Ιταλίας, με εστιακό βάθος 80 χλμ στην περιοχή της Πύλου, στο σεισμικό τόξο του Ιονίου, 79 χλμ νότια του Πύργου και 44 χλμ δυτικά των Φιλιατρών.
Ο σεισμός είχε διάρκεια, όπως περιγράφει ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. «Αλλά στην περιοχή μας επικρατεί ηρεμία» τονίζει.
«Σε επικοινωνία που είχαμε με τους διευθυντές των σχολείων και τους προέδρους των κοινοτήτων δεν μας ανέφεραν κάποιο πρόβλημα που να προκλήθηκε από τον σεισμό» πρόσθεσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ηλεία, τη Μεσσηνία και τηνάκυνθο, ενώ δεν έχουν αναφερθεί έως τώρα ζημιές.