“Πρώτη” για τον Ολυμπιακό φέτος στο Καραϊσκάκη. Μια “πρώτη” όμως που δεν συνδυάστηκε με νίκη. Οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν στο 0-0 με την Λεγκανές παρουσιάζοντας ξανά κάποια από τα συμπτώματα της προετοιμασίας του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Όχι ως προς το ανασταλτικό κομμάτι, αλλά ως τα ποσοστά ευστοχίας του στην επίθεση! Στα τελευταία τέσσερα φιλικά έχει 1 γκολ ενεργητικό (κι αυτό από στατική φάση με το γκολ του Λάζαρου στο ματς με την Γκεζτέπε) και 8 παθητικό (οι δύο “τεσσάρες” από Γκενκ και Αϊντχόφεν)!
Απόψε λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός αμυντικά. Ήταν όμως επιπόλαιος για ακόμη μία φορά επιθετικά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που είχε τρεις ευκαιρίες με τον Λάζαρο (6'), τον Καμαρά (19') και τον Φορτούνη (21').
Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε “πρόβα” ενδεκάδας ενόψει Λουκέρνης με Γιαννιώτη στα γκολπόστ, Ομάρ και Τσιμίκα στα δύο άκρα της άμυνας, τους Μιράντα και Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, Μπουχαλάκη και Καμαρά δίδυμο στα χαφ, τον Φορτούνη πίσω από τον Γκερέρο και τους Λάζαρο – Ποντένσε στα “φτερά” σε ένα σχηματισμό 4-2-3-1.
Τι είδε ο Πορτογάλος; Σίγουρα έναν Ολυμπιακό ορεξάτο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που κράτησε την Λεγκανές μακριά από την εστία του και για ακόμη μία φορά έναν Καμαρά που άφησε τα... πνευμόνια του σε κάποιο σημείο του τερέν.
Το μεγάλο “αστέρι” των Μαδριλένων, ο Γκουίντο Καρίγιο, που είχε απασχολήσει τους “ερυθρόλευκους” στο παρελθόν βρήκε... κακό μπελά κυρίως με τον Βούκοβιτς και δευτερευόντως με τον Μιράντα, ο οποίος αν εξαιρεθούν μια-δυο επιπόλαιες ενέργειές του στο ξεκίνημα του ματς, στην πορεία στάθηκε αξιοπρεπώς.
Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες μπήκαν καλά, όπως το συνηθίζουν άλλωστε στα φιλικά τους (σ.σ. ακόμα και στις “τεσσάρες” από Γκενκ και PSV), αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στη διάθεση που έδειξε ο Φορτούνης, αλλά και πάλι έλειψε το γκολ. Είχε ένα καλό σουτ του Λάζαρου στο 59', αλλά όσο περνούσε η ώρα άρχισαν και οι παίκτες να μένουν από δυνάμεις.
Κάπου εκεί άρχισε η Λεγκανές του Δημήτρη Σιόβα (γνώρισε την αποθέωση απ' όλο το γήπεδο) να παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο, να πιέζει ψηλά και να κλέψει κάποιες μπάλες, είχε δύο καλές στιγμές με τον Καρίγιο στο 62' και στο 72', αλλά σε γενικές γραμμές, θα ήταν άδικο να έφευγε με το διπλό η Λεγκανές από το Καραϊσκάκη.
Στα τελειώματα ο Μαρτίνς έδωσε την ευκαιρία στον Τοροσίδη να ξαναπατήσει τον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη και όπως ήταν λογικό γνώρισε την αποθέωση μετά από 5,5 χρόνια.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα (91' Τοροσίδης), Βούκοβιτς (80' Σισέ), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης (86' Χατζισαφί), Λάζαρος (67' Βρουσάι), Ποντένσε (86' Φετφατζίδης), Γκερέρο (86' Ανσαριφάρντ).
ΛΕΓΚΑΝΕΣ: Σεράντεθ, Χουανφράν, Ρολάν (46' Σίλβα), Γκουμπάου, Καρίγιο (92' Κλεάντρο), Ελ Ζαρ (70' Οτζέντα), Καρνέρο, Μουνιόθ, Ρούμπεν Πέρεθ, Σιόβας (85' Μπουστίνθα), Φακούντο (70' Αβίλες).