Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Λες και ο αμερικανικός ύμνος είχε έμπνευση τον ίδιο… Το δέος μιας υπερδύναμης μπροστά στον “τελευταίο ήρωα” της πολιτικής


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Ο “τελευταίος ήρωας” της αμερικανικής πολιτικής.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού δυσκολεύονται να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, στο άκουσμα της είδησης ότι, ο Τζον ΜακΚέιν αποφάσισε να διακόψει τη θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο στον εγκέφαλο.
Κάτι που σημαίνει ότι, ο εμβληματικός Γερουσιαστής εισέρχεται στον επίλογο της διαδρομής του στη ζωή.

Ο Τζον ΜακΚέιν, αιχμάλωτος και ήρωας πολέμου, αποτελεί τον σημαντικότερο πολιτικό της Ουάσινγκτον στη Γερουσία, από την εποχή του Έντουαρντ Κένεντι.
Το 2008, ήταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία των ΗΠΑ, απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα, και το 2017, μερικούς μήνες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, η δική του ψήφος στη Γερουσία απέτρεψε την ανάκληση του Obamacare.
Αυτή επρόκειτο να είναι και η τελευταία του ψήφος στη Γερουσία, καθώς στη συνέχεια ακολούθησαν οι θεραπείες για τον καρκίνο.
Η μάχη του Τζον ΜακΚέιν με την επάρατη νόσο συνοδεύτηκε από την αξιοπρέπεια που υπήρξε πυρηνικό στοιχείο ταυτότητας για μια ολόκληρη διαδρομή ζωής.
Η είδηση ότι διακόπτει τη θεραπεία, προκάλεσε έντονη συγκίνηση στις ΗΠΑ, και αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν μέσω των social media να εκφράσουν την αγάπη τους.
Ένας πολιτικός, στον οποίο όλοι θα ήθελαν να μοιάσουν.
Λες και ο αμερικανικός ύμνος είχε έμπνευση τον ίδιο.
Η χώρα των γενναίων και των ελεύθερων ανθρώπων.

ysterografa.gr