Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Πέτρος Τατούλης «Χρηματοδοτούμε με 500 χιλιάδες ευρώ τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου Αρκαδίας.
Με επιτυχία στέφθηκε η πολύχρονη προσπάθεια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για την αποκατάσταση ενός ιερού μνημείου  της Αρκαδίας, του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου Αρκαδίας.


"Υλοποιούμε μια διαρκή δέσμευσή μας και ταυτόχρονα επενδύουμε στον πολιτισμό και τα ιστορικά μνημεία της Πελοποννήσου" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μετά την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, με την οποία εγκρίθηκαν τα τεχνικά δελτία που υπέβαλλε η Περιφέρεια και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου με 500 χιλιάδες ευρώ.
Πρόκειται για ένα μνημείο ιδιαίτερης πολιτισμικής, ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου, το οποίο αντιμετώπιζε δύσκολα στατικά προβλήματα.  
"Ξεπεράσαμε πολλά εμπόδια και προβλήματα και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να διασώσουμε το σημαντικό αυτό Μεταβυζαντινό μνημείο και να το παραδώσουμε στις νέες γενιές του τόπου μας" δήλωσε ο κ. Τατούλης,  ο οποίος σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, πέτυχε αυτό το αίσιο αποτέλεσμα.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η "προσωπική" δέσμευση του Πέτρου Τατούλη με τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου χρονολογείται από το 2005 όταν ως Υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε τον ιερό ναό ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο, με στόχο να έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό εργαλείο για την αποκατάστασή του. Πολύτιμοι "συνοδοιπόροι" σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια ήταν σύσσωμη η τοπική κοινωνία και ιδίως ο δάσκαλος κ. Νίκος Φίλης και ο τέως Δήμαρχος Ύδρας, με καταγωγή από το Μεθύδριο, κ. Κώστας Αναστόπουλος