Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ατρόμητος- Ντιναμό Μπρεστ 1-1: Έγκλημα και τιμωρία

Ατρόμητος- Ντιναμό Μπρεστ 1-1: Έγκλημα και τιμωρία
Έγκλημα και τιμωρία. Ο γκολκίπερ Μίρκοβιτς καταδίκασε τον Ατρόμητο στον αποκλεισμό με το γκολ που δέχθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα. Η έξοδος που πραγματοποίησε ήταν για τα... περιστέρια και ο Νεχάιτσικ τον τιμώρησε με κεφαλιά από κοντά.

Ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή αλλά δυσκολευόταν να κάνει φάσεις για γκολ. Στο πρώτο μέρος απείλησε δυο φορές την εστία των Λευκορώσων. Στο 10΄ από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες και κεφαλιά του Ρισβάνη και στο 38΄ με σέντρα του Σάκιτς που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Κωτσόπουλος.
Στο ίδιο διάστημα η Ντιναμό έγινε απειλητική μόνο μια φορά, στο 28΄ με τον Χομπλένκο που σούταρε με το δεξί αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μίρκοβιτς.
Στο β΄ ημίχρονο ο Ατρόμητος προσπάθησε να γίνει πιο πιεστικός και να πετύχει το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση αλλά και πάλι δίχως αποτέλεσμα. Ο Κάναντι έκανε στο 60' διπλή αλλαγή (Ενσικουλού και Βασιλακάκης αντί των Κωτσόπουλου και Μούγιακιτς) μήπως και βρει λύσεις στο επιθετικό αδιέξοδο.
Στο 63΄ ο Μούγιακιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Βρισκόταν ωστόσο στον πάγκο μετά την αλλαγή του και έτσι ο Ατρόμητος συνέχισε να αγωνίζεται με 11 παίκτες. Ο Κάναντι έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο 76΄ρίχνοντας στο ματς τον Μανούσο αντί του Σάκιτς.
Το χαρτί αποδείχθηκε άσος... Στο 80΄ ο Μανούσος πάτησε γερά στο χορτάρι και εξαπέλυσε μια οβίδα που γκρέμισε το τείχος των Λευκορώσων (1-0). Ήταν ένα γκολ που θα το ζήλευε και ο πρόεδρος της Ντιναμό Μπρεστ, Ντιέγκο Μαραντόνα.
Όμως οι γηπεδούχοι στα όνειρα για πρόκριση που έκαναν στον 3ο γύρο του Europa League υπολόγιζαν χωρίς τον Μίρκοβιτς...
Ατρόμητος: Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Σάκιτς (75' Μανούσος), Ουμπίντες, Κωτσόπουλος (60' Βασιλακάκης), Μούγιακιτς (60' Ενσικουλού), Κουλούρης.
Ντινάμο Μπρεστ: Γκούτορ, Βίτους, Κάργας, Νόγιοκ, Φαμέγε (46' Νιβάλντο), Βερετίλο, Κομπλένκο (69' Νεχάιτσικ), Φιλίποβιτς (82' Μπαμπάβο), Γιούζεπτσουκ, Σαβίτσκι, Οσουτσουκούο.