Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης: Σας αξίζει το νόμπελ πολιτικής απάτης

Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης: Σας αξίζει το νόμπελ πολιτικής απάτης | in.gr 
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την για ρεσιτάλ υποκρισίας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Ο αρχηγός της ΝΔ ξεκινώντας την ομιλία τόνισε ότι είναι χρέος της ΝΔ να πράξει ότι είναι αναγκαίο προκειμένου, όπως τόνισε, να δοθεί τέλος στην ανεύθυνη πορεία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Είναι χρέος μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να σας σταματήσουμε και οι εκλογές να βάλουν ένα τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.


Επιπροσθέτως έστρεψε τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα.«Θα είστε ο πρωθυπουργός που είπατε ναι σε όλα όσα οι προκάτοχοί σας είπαν όχι», υπογράμμισε ενώ επεσήμανε πως η πρόταση δυσπιστίας ενεργοποιήθηκε από τη ΝΔ προκειμένου να τεθούν όλοι οι βουλευτές προ των ευθυνών τους.
Τόνισε δε, πως ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας έιναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας που επίκειται να υπογράψουν Τσίπρας-Ζάεφ. «Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ αύριο. Ψηφίζοντας όχι βγάζετε, η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά, ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εσείς θα φύγετε από την εξουσία, η συμφωνία που φέρατε θα είναι χωρίς επιστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, για πολιτική υποκρισία και κυνισμό. Παρέθεσε παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει. «Έχουν περάσει κι άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα. Όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει για τον κ. Καμμένο μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής», υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ.

Σας αξίζει το νόμπελ πολιτικής απάτης – Είναι προσυνεννοημένα όσα κάνετε

«Αυτός ο άνθρωπος που είδατε πριν από λίγο στο βήμα είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και μόνο για αυτή τη μνημειώδη ομιλία άξιζε η πρόταση μομφής. Τέτοιο ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και κυνισμού αυτή η αίθουσα δεν έχει ξαναδεί. Αν και δεν είναι εδώ να ακούσει. Έφυγε αμέσως. Αναρωτιέμαι γιατί» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Υπάρχουν και ανάγκες παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής…
Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουν οι εκλογές τέλος στην καταστροφική πορεία σας, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Οι Έλληνες αξίζουν πολύ καλύτερα από αυτή την ανεύθυνη κυβέρνηση, συνέχισε. Εξήγησε και γιατί κατέθεσε την πρόταση μομφής τώρα: για να θέσουμε όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους. Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ αύριο. «Ο καθένας ξεχωριστά ψηφίζοντας ναι βγάζει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Χωρίς επιστροφή, γιατί μετά θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει» υπογράμμισε.
Στο σημείο αυτό εστίασε στους ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Πάνο Καμμένο. Λένε ότι διαφωνούν, αλλά στηρίζουν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία, ανέφερε. Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης και στους δυο σας, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Έχουν περάσει και άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα, ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει για τον κ. Καμμένο μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής, επέμεινε στην επίθεσή του στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
Περνώντας στον πρωθυπουργό τον κατηγόρησε για μυστική διπλωματία, περιφρόνηση των πολιτών και εργαλειοποίηση ενός εθνικού θέματος για την επίτευξη κομματικών σκοπών. Ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τους πολίτες που διαμαρτύρονται, αλλά η ΝΔ δεν υποδαυλίζει τα ποτάμια της οργής. «Προσπαθούμε να σας σταματήσουμε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ εσείς έχετε το θράσος να μας επιρρίπτεται ευθύνες για τον διχασμό που καλλιεργήσατε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά.
«Με τη συμφωνία που έχετε φέρει το κράτος παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, οι πολίτες και η γλώσσα τους όχι» εξήγησε τη διαφωνία του.
Στο σημείο αυτό έκανε μία παρένθεση λέγοντας στον πρωθυπουργό ότι είναι αγενές να κοιτά συνεχώς το κινητό του. Μάλιστα, έκανε λόγο για νέα κοινοβουλευτικά ήθη.
Η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της για αυτό είστε όλοι συνυπεύθυνη, επέστρεψε στο θέμα των Σκοπίων ο πρόεδρος της ΝΔ.
Αν ισχύει η δέσμευσή πως θα λύσετε και τα προβλήματα με την Αλβανία πριν φύγετε για διακοπές, είπε στον Νίκο Κοτζιά, τότε καλύτερα να φύγετε για διακοπές διαρκείας από τώρα.
Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τον κοιτάξει: που είναι το Σεβάρνα Μακεντόνια. Μάλλον δεν ξέρετε που βάζετε την υπογραφή σας, σημείωσε, προφανώς δεν είχατε διαβάσει τη συμφωνία που σας σέρβιρε ο κ. Κοτζιάς.
Επιπλέον ρώτησε τι θα γίνει με τα εμπορικά σήματα και αν θα γράφουν τα σχολικά βιβλία κοινές επιτροπές.
 Κοινοπραξία πολιτικού κυνισμού ικανού για τα πάντα, επανήλθε στον διμέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Δεν ντρέπεστε, ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένος.