Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Με… υπογραφή Κέιν η Αγγλία! «Λύγισε» Τυνησία και διαιτησία


Μουντιάλ 2018: Με… υπογραφή Κέιν η Αγγλία! «Λύγισε» Τυνησία και διαιτησία | Newsit.grΈχασε πολλές ευκαιρίες και έφτασε πολύ κοντά στο να γκελάρει από την πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ της Ρωσίας, όπως έκαναν Βραζιλία, Αργεντινή και Γερμανία. Η Αγγλία όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και νίκησε Τυνησία και διαιτησία.
Τα “τρία λιοντάρια” επικράτησαν με 2-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν. Ο αρχηγός της Αγγλίας συμμετείχε και στα δυο πέναλτι για τα οποία φωνάζει η ομάδα του Σάουθγκεϊτ, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, ενώ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις και να δώσει στην ομάδα του τη νίκη.


Η εκκίνηση της Αγγλίας ήταν “εκρηκτική”, αφού… στρίμωξε την Τυνησία στο πρώτο 10λεπτο, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Πιο χαρακτηριστική, αυτή του 4, όταν ο Στέρλινγκ δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας
Τελικά, το άγχος για τα “τρία λιοντάρια” έφυγε μόλις στο 11′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Στόουνς πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και έπιασε την κεφαλιά, ο Χάσεν έκανε εκπληκτική επέμβαση, αλλά ο Κέιν πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 0-1.
Λίγο μετά (13′), ο τερματοφύλακας της Τυνησίας, Χάσεν, έγινε αναγκαστική αλλαγή, λόγω ενός προβλήματος στον αριστερό του ώμο, το οποίο απέκτησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
Ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά στη συνέχεια, με την Αγγλία όμως να έχει τον έλεγχο. Στο 33′ όμως ο Γουόκερ έπεσε άτσαλα πάνω στον Φαχρεντίν Μπεν Γιουσέφ, έκανε πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον Σασί να εκτελέσει εύστοχα και να φέρει το ματς στα ίσα (1-1).
Οι Άγγλοι κυριάρχησαν στη συνέχεια, ζήτησαν πέναλτι στο 40′ σε μαρκάρισμα του Κέιν και στη συνέχεια βρήκαν… στο δοκάρι! Στο 44′ και ένα λεπτό μετά από μια άλλη του χαμένη ευκαιρία, ο Λίνγκαρντ πρόλαβε τον Μπεν Μουσταφά, “τσίμπησε” την μπάλα, αλλά την είδε να χτυπά στο αριστερό δοκάρι της Τυνησίας.
Την ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Αγγλία να πιέζει για να πάρει και πάλι.. κεφάλι στο σκορ. Μάλιστα, στο 52′ ζήτησε -δικαιολογημένα- και πάλι πέναλτι, σε μαρκάρισμα πάνω στον Κέιν.
Για αρκετά λεπτά το γήπεδο… έγειρε, με την Αγγλία να “κατασκηνώνει” έξω από την περιοχή της Τυνησίας, η οποία ήταν επιθετικά ανύπαρκτη. Στην άμυνα όμως η ομάδα του Ναμπίλ Μααλούλ εμφανίστηκε “ταμπουρωμένη” και κατάφερε να πάρει το βαθμό.
Τελικά, η.. λύτρωση για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήρθε στις καθυστερήσεις. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ, ο Μαγκουάιρ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο αμαρκάριστος Κέιν -στο δεύτερο δοκάρι- νίκησε τον τερματοφύλακα της Τυνησίας και διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Άξιο αναφοράς, πως ο επιθετικός της Τότεναμ έφτασε τα 15 γκολ σε 25 εμφανίσεις με την εθνική Αγγλίας. 
ΤΥΝΗΣΙΑ (Ναμπίλ): Χασέν (16' λ.τρ. Μπεν Μουσταφά), Μεριάχ, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μπρον, Μααλούλ, Σκιρί, Μπαντρί, Σασί, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρί (85' Καλιφά), Σλιτί (73' Μπεν Αμόρ)
ΑΓΓΛΙΑ (Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Ντέλε Άλι (80' Λόφτους-Τσικ), Χέντερσον, Λίνγκαρντ (90+3' Ντάιερ), Γιανγκ, Στέρλινγκ (68' Ράσφορντ), Κέιν
 =========

Η αυλαία της ημέρας άνοιξε στις 15:00 όπου η Σουηδία αντιμετώπισε την Νότια Κορέα, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Μουντιάλ. Η Σουηδία πανηγύρισε τη νίκη χάρη σε πέναλτι του Γκράνκιβστ στο 65΄, για τον καταλογισμό του οποίου χρειάστηκε η συμβολή του VAR.

==========
Στο δεύτερο ματς της ημέρας, το Βέλγιο συνέχισε την επιτυχημένη παρουσία του στην πρεμιέρα των μουντιάλ, αφού επικράτησε 3-0 του Παναμά στην 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου που έγινε στο Σότσι (Fisht Stadium) για το παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας. Οι «κόκκινοι διάβολοι» που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σκόραραν στο 47΄ με τον Μέρτενς και στο 69΄, 75΄ με τον Λουκάκου.