Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Σεισμός στην Αθήνα: Τα 4,2 Ρίχτερ και οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

 Κύριος ο σεισμός των 4,1 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» την Αττική – Ασθενείς οι μετασεισμοί, καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι | Newsit.gr
Ανησυχία στους κατοίκους της Αττικής προκάλεσε ο σεισμός που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Η δόνηση έγινε αισθητή από πολλούς κατοίκους του λεκανοπεδίου.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα για τον σεισμό 4,1 ρίχτερ που ταρακούνησε την Αττική λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού, «ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς πρόκειται για την περιοχή που τον περασμένο Ιανουάριο είχε δώσει σεισμό σχεδόν του ίδιου μεγέθους».
Το ρήγμα είναι γνωστό στους σεισμολόγους και όπως ανέφερε ο κ.Παπαδόπουλος, «η περιοχή δεν έχει ιστορικό με μεγάλα μεγέθη, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί είναι 5,5 με 5,7», κάτι που σημαίνει ότι, «έχουμε αρκετά στοιχεία που να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός», όπως είπε ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τόνισε πως «με τη φύση, ποτέ δεν ξέρεις».
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στο CNN Greece ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμης Λέκκας, μετά τη σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αττική.
«Λόγω του μικρού μεγέθους δεν υπάρχουν επιπτώσεις» τόνισε ο κ. Λέκκας, και συμπλήρωσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν υπάρχει κάτι που να μας ανησυχεί ιδιαίτερα».