Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Θοδωρής Βασιλακόπουλος Ανακοίνωση για την αποχώρηση από το ΠΣ της Παρασκευής 4 Μαΐου



Την περασμένη Παρασκευή 4 Μαΐου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζήσαμε ένα άλλο επεισόδιο του τρόπου με τον οποίο η Περιφερειακή Αρχή και συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης παραβιάζουν κάθε λογική δημοκρατικής λειτουργίας και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να στραφούν κατά των αυτονόητων για λόγους που πραγματικά φαντάζουν ακατανόητοι, αν δεν υποκρύπτουν σκοπιμότητες οποιασδήποτε μορφής. Ενώ είχαμε ζητήσει τέσσερις
περιφερειακοί σύμβουλοι (Τζαμουράνης, από την «Ανταρσία στο Μοριά», Αλεξανδρής και Χρυσαδάκος, από την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» και Βασιλακόπουλος- ανεξάρτητος- ) να τεθεί το θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και ιδιαίτερα της πώλησης των μονάδων της Μεγαλόπολης προ ημερησίας διάταξης και η κ. Νικολάκου το αποδέχτηκε, ο κ. Τατούλης αιφνιδιάζοντας του πάντες αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα!
Παρά τις αντιδράσεις όλων των συμβούλων της αντιπολίτευσης και των παριστάμενων εργαζομένων της ΔΕΗ επέμεινε στην άρνησή του αυτή προφανώς,  επειδή δεν είχε τίποτα να απαντήσει στις αιτιάσεις των εργαζομένων για την απουσία της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του ίδιου στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών για το θέμα. Παράλληλα απέφυγε να τοποθετηθεί στις προτάσεις, που και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα κατέθεταν, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την ενεργή εμπλοκή της Περιφερειακής Αρχής στις κινητοποιήσεις αυτές και αρκέστηκε στην υιοθέτηση ενός ψηφίσματος συμπαράστασης το οποίο ο ίδιος προφορικά ανακοίνωσε στο σώμα και φυσικά δε δέχτηκε ούτε αυτό να συζητηθεί! Εξαιτίας αυτής της στάσης υποχρεωθήκαμε να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση, γιατί η παραμονή μας θα σήμαινε αποδοχή της απαράδεκτης αυτής αντιμετώπισης του Περιφερειακού Συμβουλίου και του συνόλου των παρευρισκομένων.
Ας μην τρέφει ψευδαισθήσεις όμως ο κ. Τατούλης! Το θέμα θα επανέλθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατ’ επανάληψη μέχρι να καταστεί σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ποιοι είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και αντιτάσσονται με λόγια και έργα στην πώληση του δημόσιου πλούτου και στην υποβάθμιση ολόκληρων περιοχών της περιφέρειας μας και ποιοι, ενώ στα λόγια συμπαραστέκονται στην πράξη υπονομεύουν την προσπάθεια της συντεταγμένης και δυναμικής αντίδρασης των εργαζομένων και του συνόλου των Πελοποννήσιων πολιτών στο ξεπούλημα της ΔΕΗ!

Θοδωρής Βασιλακόπουλος
                             Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος
                                             Πελοποννήσου
                                   Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας