Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Γκούρα: «Όλοι μαζί στηρίζουμε το Γ/Σ – Λ.Τ. Γκούρας»


http://www.olvioshotel.gr/wp-content/uploads/2016/02/plateia.jpg

Την Τρίτη, 24 – 04 – 2018 στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του Γ/Σ – Λ.Τ. Γκούρας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση – συζήτηση με θέμα: «Όλοι μαζί στηρίζουμε το Γ/Σ – Λ.Τ. Γκούρας». Εκπρόσωποι φορέων της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, γονείς, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών
του σχολείου συμμετείχαν εκφράζοντας τις θέσεις τους σχετικά με το μέλλον του συγκροτήματος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η κ. Δάφνη – Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου-, η κ. Σπυροπούλου - Σύμβουλος φιλολόγων και Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου-, ο κ. Φειδάς- προϊστάμενος Β/θμιας Εκπ/σης ν. Κορινθίας-, οι Αντιδήμαρχοι  κ. Κουτρέτσης Σπ. και κ. Φιακάς Π. και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δ. Δ. Φενεού, γονείς  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φενεού και του Γ/Σ – Λ.Τ. Γκούρας. Ευχαριστούμε για την παρουσία τους και την έκφραση των προβληματισμών τους όλους όσοι συμμετείχαν, οι οποίοι έμπρακτα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το μέλλον του σχολείου.
Ο κ. Φειδάς δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα κλεισίματος ή συρρίκνωσης των Λυκειακών Τάξεων. Η χιλιομετρική απόσταση, ο ορεινός χαρακτήρας της περιοχής αλλά και ο αριθμός των μαθητών συνηγορούν στη διατήρησή του.
Επισήμανε πως η στελέχωση των σχολείων με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς συνδέεται με το Υπουργείο Παιδείας το οποίο δεν πραγματοποιεί τις προσλήψεις από το Σεπτέμβριο, με την έναρξη δηλαδή του σχολικού έτους αλλά αργότερα. Παρ΄ όλα αυτά τα δύο τελευταία χρόνια το σχολικό συγκρότημα της Γκούρας στελεχώνεται άμεσα και με όλες τις ειδικότητες παρά τις δυσκολίες μετακίνησης των εκπαιδευτικών - πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζεται μέσω της μεταξύ τους συνεργασίας και αλληλεγγύης. Τόνισε, επίσης, πως λειτουργούν τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας με στόχο την ενίσχυση των μαθητών σε μαθησιακό επίπεδο. Όσον αφορά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αυτά καλύπτονται με εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ακόμα και αν ο αριθμός των μαθητών είναι αρκετά περιορισμένος - και το ίδιο θα ισχύσει και μελλοντικά. Από τους προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τέθηκε ως αίτημα ο, όσο το δυνατόν πιο έγκαιρος, προγραμματισμός της στελέχωσης του συγκροτήματος.
Ο πρόεδρος της Γκούρας, κ. Ρέλιας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και ενισχύοντας τη θέση του κ. Φειδά, ζήτησε από όλους– φορείς, καθηγητές, γονείς - να ανταποκριθούν στο ρόλο τους ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους ο καθένας και να συνεχίζουν να στηρίζουν το σχολείο΄ το σχολείο αυτό που επιδρά καθοριστικά τόσο στους μαθητές όσο και στην τοπική κοινωνία, διότι «Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μία φυλακή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Γιάννης Λαλιώτης