Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Τεσσάρα ο Θρύλος επί του Παναιτωλικού. Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον ΠΑΟ, έπεσε η Κέρκυρα, σώθηκε η Λαμία

 Πάρτι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης επί του Παναιτωλικού | in.gr

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εφετινές εμφανίσεις του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 4-0 τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και εξασφάλισε την τρίτη θέση, μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί το εφετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 6ο λεπτό, όταν ο Μοράρ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας αλλά το πλασέ του έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Προτό.
Από εκείνο το σημείο ο αγώνας μετατράπηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων, που με τον Μιραλάς να «σερβίρει» και τους Ρομαό (25΄), Φορτούνη (33΄) να εκτελούν έφτασε στο 2-0, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να φτάνει τα 50 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Από εκεί και ύστερα ανέλαβε δράση ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, που σκόραρε δις (38΄, 46΄) ύστερα από έξοχες προσπάθειες και ασίστ των Χατζησαφί και Φορτούνη, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Χουτεσιώτης, Ρομαό (58΄ Μάρτινς), Φορτούνης, Μιραλάς (73΄ Βέργος), Ελαμπντελαουί (76΄ Ιγκόρ Σίλβα), Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, Ανδρούτσος, Ένχελς, Νικολάου, Βρουσάι.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Άργκους, Ρότσα (76΄ Βασιλούδης), Μπεχαράνο (66΄ Μπράβο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας (81΄ Βακράκος), Ρόσα, Μάζουρεκ, Μύγας.
================
Υποβιβάστηκε η Κέρκυρα παρά τη λευκή ισοπαλία με την ΑΕΚ στο νησί  Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λαμίας επί του ΠΑΣ Γιάννενα, η ομάδα της Κέρκυρας υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Football League. Ο αγώνας ήταν μέτριος ποιοτικά αλλά… ζωντάνεψε στο τελευταίο δεκάλεπτο!
Κέρκυρα (Γιάννης Ματζουράκης): Κουτζαβασίλης, Αντέτζο, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (66′ Κόντος), Παμλίδης (69′ Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης (91′ Τουράμ), Αναστασίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώντας, Γκάλο (77′ Μάνταλος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μασούντ (67′ Μπακάκης), Αϊντάρεβιτς (59′ Μπακασέτας), Λιβάγια, Γιακουμάκης
================
Στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με τον Παναθηνηναϊκό πήρε εύκολα τη νίκη στο παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής,  με 0-3, φανερώνοντας με την εμφάνιση του την καλή αγωνιστική του κατάσταση εν όψει του τελικού του Κυπέλλου σε δυο εβδομάδες.
Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του και μάλλον τυχαία στην αφετηρία της φάση, άνοιξε το σκορ. Στο 28′ με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, που ευνοημένος από κοντρα της μπάλας στο πόδι του Μπίσεσβαρ, βγήκε σε θέση βολής και με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το 0-1.
Ο ΠΑΟΚ, στο 65′ σημείωσε δεύτερο γκολ εδραιώνοντας τη νίκη του με σκόρερ και πάλι τον Σέρβο διεθνή. Από συνεργασία Πέλκα – Πρίγιοβιτς, που ξεκίνησε όμως από φάουλ του Πέλκα που δεν καταλογίστηκε, ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε υποδειγματικά ανεβάζοντας το σκορ στο 0-2. Στο 84′ ο Εβγκέν Σάκχοφ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, από ασίστ του Μάτος, έπιασε δυνατό σουτ από την μεγάλη περιοχή και παραβίασε για τρίτη φορά την εστία του Βλαχοδήμου κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης (85′ Οικονόμου), Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κάτσε, Τζανδάρης, Μουνιέ, Λουντ (17′ Μυστακίδης), Δώνης (63′ Μολίνς), Λουτσιάνο
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μακ (69′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (82′ Σάκχοφ), Πέλκας (73′ Λημνιός) και Πρίγιοβιτς.
================
 Η Λαμία θα είναι και του χρόνου στη Super League, καθώς σήμερα νίκησε, στην έδρα της, τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τους (πολύτιμους) τρεις βαθμούς με τα γκολ των Πίτι (45′) και Ομο (62′), ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων μείωσε στο 77ο λεπτό με τον Χαλκιαδάκη.
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Πριντέτα (52′ Ακόστα), Όμο, Μπουλούλης, Πίτι (89′ Αντρόνικ), Τσούκαλος, Βάντερσον (65′ Μπούτνικ).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Κόντε, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Νικολιάς (66′ Αποστολόπουλος), Χέλκβιστ (51′ Χαλκιαδάκης), Βιντάλ (58′ Μανθάτης), Λίλα, Σκόνδρας.

===============
Η Ξάνθη νίκησε δύσκολα τη Λάρισα και διατήρησε της ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη, όπου τον πρώτο λόγο έχει ο Αστέρας που στην Τρίπολη έφτασε σε σπουδαία ανατροπή επί του Απόλλωνα 
Στη Λιβαδειά, ο Ατρόμητος έφυγε με τη νίκη στο 87′  , ενώ στα Περιβόλια των Χανίων, ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες έπειτα από επτά αγωνιστικές, επικρατώντας του ουραγού και υποβιβασμένου Πλατανιά
=================
Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής της Super League:
Κέρκυρα-ΑΕΚ 0-0
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3
(27΄, 65΄ Πρίγιοβιτς, 84΄ Σακχόφ)

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 4-0
(25΄ Ρομαό, 34΄ Φορτούνης, 38΄, 46΄ Ανσαριφάρντ)

Λεβαδειακός-Ατρόμητος 0-1
(87΄ Μπρούνο)

Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-2
(61΄ Ουντότσι – 76΄, 89΄ Σπιριντόνοβιτς)

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
(45΄ Πέτι, 62΄ Όμο – 76΄ Χαλκιαδάκης)

Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 2-1
(82΄ Κότσιρας, 84΄ Καλτσάς – 64΄ Τσουκαλάς)

Ξάνθη-ΑΕΛ 1-0
(80΄ Κασάδο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)
1. ΑΕΚ 67
2. ΠΑΟΚ 61
3. Ολυμπιακός 57
4. Ατρόμητος 53
5. Αστέρας Τρίπολης 42

. Ξάνθη 42
7. Πανιώνιος 37
8. Παναιτωλικός 35
9. Λεβαδειακός 34
10. Παναθηναϊκός 32
11. ΠΑΣ Γιάννινα 31
12. ΑΕΛ 30
13. Απόλλων Σμύρνης 29
. Λαμία 29
15. Κέρκυρα 22
16. Πλατανιάς 10
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς και του αφαιρέθηκαν ακόμη 6 για οφειλές.
** Από τον Ολυμπιακό έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.
*** Από τον ΠΑΟΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί, ενώ το ντέρμπι με την ΑΕΚ κατακυρώθηκε υπέρ της Ενωσης με 3-0.