Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

«Βράζουν» οι ΠΑΕ και η κοινωνία με το κυβερνητικό πυροτέχνημα για την διακοπή του πρωταθλήματος - Ένταλμα σύλληψης για τον Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή με όπλο στην Τούμπα

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/tsipras-maximou-500.jpg
 Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».
Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Τα ίδια είπε και on camera ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αλλά η πρακτική του φέρεται να ακολουθεί το Μαξίμου έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην σούπερ λίγκα από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο πρωτάθλημα τιμωρώντας όλες τις ομάδες αντί να τιμωρήσει τους πραγματικούς ενόχους και την παραβατική συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη.
Η εκτίμηση που υπάρχει στην πλειοψηφία των ομάδων της σούπερ λίγκα είναι ότι για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αδυνατώντας να επιβάλλει τάξη στο εσωτερικό του ελληνικού ποδοσφαίρου προσπαθεί με πυροτεχνήματα και με την λογική «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» να ρίξει στάχτη στα μάτια όλων και να καλύψει το πραγματικό πρόβλημα, δημιουργώντας ένα πυροτέχνημα μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού.
Ηδη Παναθηναϊκός και ΑΕΚ με επίσημες ανακοινώσεις τους έχουν ταχθεί κατά της απόφασης της κυβέρνησης για λουκέτο και τις επόμενες ώρες να τις ακολουθήσουν και πολλές άλλες ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει η παραμικρή τοποθέτηση από την ΕΠΟ για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι κυβερνητικές δηλώσεις

 
Την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου επ’ αόριστον ανακοίνωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μετά την συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην δήλωσή του ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιστρέψει την επιστροφή της ανομίας.Επίσης επιβεβαίωσε το αποκλειστικό δημοσίευμα του ΕleftherosTypos.gr ότι στις συζητήσεις είναι ανοιχτό το θέμα της διεθνούς απομόνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου με αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τα κύπελλα Ευρώπης.
Αναλυτικά τόνισε ότι: «H κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο. Κερδίσαμε πολλά αλλά πρέπει να γίνουν και πολλά. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει σε κίνδυνο η προσπάθεια και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος.
Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες να ισχύουν για όλους έναντι όλων. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Ξεκινούν συζητήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει αν δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο συμφωνημένο από όλους για να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες.
Τα πάντα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το Grexit αν δεν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Περιμένουν τις προτάσεις από τη λίγκα. Τις επόμενες ώρες και ημέρες θα κάνουμε και άλλες ανακοινώσεις.
Περιμένουμε ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο είναι σαφές, πρέπει να αυστηριοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Θα ληφθούν οι πρόνοιες για να μην επηρεαστεί η Εθνική».
 

Τι προηγήθηκε στο ντέρμπι της ντροπής 

Μαρτύριο χωρίς τέλος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού δεν ξεκίνησε, το χθεσινό ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν ολοκληρώθηκε, με τον Ιβάν Σαββίδη να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο με περίστροφο στη ζώνη του και να απειλεί το. διαιτητή.
Ματς παίχτηκε μέχρι το 90’ χωρίς σκορ και ήρθε το γκολ του Βαρέλα να ρίξει… βαρελότο. Οι γηπεδούχοι πανηγύριζαν το 1-0, αλλά ο Κομίνης δεν έτρεξε στη σέντρα.
 Συσκέφθηκε για αρκετή ώρα με το βοηθό Ποντίκη, ώσπου έδειξε ότι το γκολ δεν μετρά, επειδή ήταν σε θέση οφσάιντ ο Μαουρίσιο και κρίθηκε ότι επηρεάζει τη φάση. Βρισκόταν δίπλα στον Μπάρκα και πήδηξε για να μην ακουμπήσει την μπάλα. Αυτό ήταν.
Οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων προς το διαιτητή γίνονταν όλο και πιο έντονες και κορυφώθηκαν όταν ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε σε έξαλλη κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις κατά του Κομίνη. Μάλιστα, στη ζώνη του είχε και περίστροφο, που φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες. Ζήτησε με χαρακτηριστικές κινήσεις να φύγουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ από το γήπεδο. Μάταια ο Βιεϊρίνια προσπαθούσε να τον συνετίσει! «Νo, no», του φώναζε, ζητώντας να μείνει η ομάδα να παίξει τα 5 λεπτά καθυστερήσεων.
Την ίδια στιγμή, ο Μίχελ έφτασε δίπλα στον Κομίνη και του έκανε κινήσεις που έδειχναν «τελείωσες». Μέσα στο γενικό χαμό, οι παίκτες της ΑΕΚ κινήθηκαν προς τα αποδυτήρια και ο Μάτος προσπαθούσε να τους εμποδίσει. Μάταια.
Το ντέρμπι πήρε τέλος πρόωρο, ντροπιαστικό και τα δικαστήρια θα παίξουν πάλι… μπάλα. Μετά τις 23.30, δύο ώρες από τη διακοπή, ο Κομίνης ενημέρωσε ότι δεν θα συνεχίσει το ματς, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν ζέσταμα και η Τούμπα είχε αδειάσει. Μάλιστα δεν είχε ξεκαθαρίσει επίσημα ότι το γκολ του Βαρέλα δεν μέτρησε. Απόλυτο μπάχαλο…

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και 4 ακόμη ατόμων εκδόθηκε σήμερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.
Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας σε αθλητικούς χώρους.
Σημειώνεται ότι σε αθλητικούς χώρους δεν επιτρέπεται η οπλοκατοχή ούτε σε αστυνομικούς. Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ και συνοδών του εντός του γηπέδου οδήγησε τελικώς στη διακοπή του αγώνα.
Ακρως επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη είναι το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. [Διαβάστε το ΕΔΩ].
Κι αυτό γιατί σε αυτό καταγράφει την εισβολή του Σαββίδη με άνδρες της ασφάλειας, ξεκαθαρίζει πως είδε και ο ίδιος ότι οπλοφορούσε, προσθέτει πως απώθησε τον Βασίλη Δημητριάδη, αλλά και πως ο Λούμπος Μίχελ τον απείλησε.
Ο διαιτητής αναφέρει πως μετά από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά τον… πρόλαβε η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη και τη στιγμή της διακοπής το σκορ ήταν 1-0.
Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την εισβολή Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο στάθηκε το γκολ του Βαρέλα στο 90’ που δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής Κομίνης με τον βοηθό Ποντίκη υπέδειξαν σε θέση οφσάιντ τον Μαουρίσιο και το 0-0 δεν άλλαξε στο ντέρμπι.
 eleftherostypos.gr