Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ο Ατρόμητος ¨της Ευρώπης και τα σημαντικα της Κυριακής ( 0λυμπιακός - Παναθηναϊκός & Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ)

 «Έραψε» ευρωπαϊκό κοστούμι ο Ατρόμητος
Καθοριστική για την έκβαση του τίτλου, ενδέχεται ν΄ αποδειχθεί η 24η αγωνιστική της Super League. Πριν όμως τα... πολύ σημαντικά η αγωνιστική ξεκίνησε με τη Λαμία να φεύγει με ένα πολύ σημαντικό «διπλό» από την έδρα του Πλατανιά. Η Λαμία έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην
κατηγορία, καθώς νίκησε  στο δημοτικό γήπεδο «Περιβολίων» με 2-1. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έφθασε στην αποφασιστική νίκη με τα γκολ των Στάμου (62' αυτογκόλ) και Μπλάζιτς (78'). Με την ήττα αυτή η ομάδα της Κρήτης, η οποία μείωσε με πέναλτι του Ενσικουλού στο 85ο λεπτό, ελπίζει, πια, σε θαύμα για ν' αποφύγει τον υποβιβασμό. Στις καθυστερήσεις η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Πίτι.
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Πλιάτσικας, Ουντότζι (51' Στόιτσεφ), Κασάλιτσα, Καρυπίδης, Στάμου, Μάλσα, Δημούτσος, Ουές (80' Γκρζέλτσακ), Νίλι, Ενσικουλού.
Λαμία (Μπάμπης Τεννές):
Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Μπεν Τζεμιά (22' Ακόστα), Αναστασόπουλος, Μπούντνικ (68' Τσούκαλος), Πίτι, Βάντερσον (81' Καραγιάννης).  

=========
Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 1-1.Οι Φαίακες ήταν σαφώς καλύτεροι και ήθελαν περισσότερο τη νίκη, προκειμένου να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Η πίεση απέδωσε καρπούς και προηγήθηκαν στο 21' με τον Παμλίδη. Το τελικό σκορ όμως διαμόρφωσε ο Σκόνδρας στο 34'. Οι γηπεδούχοι πάντως θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά είχαν δοκάρι στο 62' με τον Ζορμπά.
Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός, Ζορμπάς (66' Μυτίδης), Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ρόλε (90+2' Μενσά), Μπαλάφας (81' Αρτυματάς), Γρομητσάρης ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Βιδάλ, Κόντε, Μπετρά (71' Χέλκβιστ), Σκόνδρας, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μανθάτης (74' Νικολιάς), Χαλκιαδάκης (82' Γιάκος), Γαρουφαλλιάς, Αποστολόπουλος 
============
Το πρώτο πιάτο, της αγωνιστικής, εκλεισε με την αναμέτρηση του Ατρομήτου με την Ξάνθη. Η ομάδα του Περιστερίου εξασφάλισε από σήμερα την ευρωπαϊκή του συμμετοχή στη νέα αγωνιστική χρονιά Οι Περιστεριώτες επικράτησαν με 1-0 της Ξάνθης και πλέον με 14 βαθμούς διαφορά από την Ξάνθη πέτυχαν το βασικό φετινό τους στόχο. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Ντάουντα στο 17'.. Με το τελευταίο σφύριγμα του Τζοβάρα οι φίλοι του Ατρόμητου αποθέωσαν τους παίκτες τους για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Κιβρακίδης,Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες (90+2' Κυριακίδης), Σάκιτς, Βασιλακάκης (46' Μάντσον), Ουάρντα, Ντάουντα (72' Μπρούνο). Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Σβάρνας, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Μεχία, Καμαρά (46' Ντε Λούκας), Μπρίτο, Τριάδης (71' Λουσέρο), Φασίδης (55' Φασίδης), Γέντρισεκ.  
============

Τα... σημαντικά την Κυριακή


Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην Κυριακή με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει το «κεκλεισμένων των θυρών» ντέρμπι «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου (19:30), όπου ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Παναθηναϊκό.

Οι πρωταθλητές δεν έχουν κανένα περιθώριο απώλειας βαθμού, εάν θέλουν να παραμείνουν στην διεκδίκηση του τίτλου, την ώρα που ο Παναθηναϊκός των γνωστών προβλημάτων, δείχνει σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης και διεκδικεί ένα «ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Όσον αφορά στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, δίνει το προτελευταίο δυσκολότερο ματς μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, καθώς δεδομένου ότι περιμένει την ΑΕΚ στην Τούμπα, φιλοξενείται στην Τρίπολη από τον φιλόδοξο Αστέρα. Οι γηπεδούχοι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο και παραμένουν κοντά στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι το λογικό φαβορί για την νίκη που θα τον διατηρήσει επικεφαλής, εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων.

Παράλληλα, η ΑΕΚ που επίσης... ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στις αίθουσες των Δικαστηρίων, υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο, που δείχνει «ζωντανός» στην διεκδίκηση της 5ης θέσης. Ωστόσο, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η νίκη είναι μονόδρομος, προκειμένου η ομάδα να παραμείνει βασική διεκδικήτρια του τίτλου.

Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Ατρόμητος-Ξάνθη, Λεβαδειακός-ΑΕΛ και Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός.


Το πρόγραμμα :
Σάββατο 3 Μαρτίου
Πλατανιάς-Λαμία 1-2
Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ατρόμητος-Ξάνθη 1-0
Κυριακή 4 Μαρτίου
15:00 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
17:15 ΑΕΚ-Πανιώνιος

17:15 Λεβαδειακός-ΑΕΛ
19:10 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Δευτέρα 5 Μαρτίου

19:30 Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

(Σε 23 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 52 -22αγ.
2. ΑΕΚ 51
3. Ολυμπιακός 46 -22αγ.
4. Ατρόμητος 43
5. Ξάνθη 32
. Πανιώνιος 32
7. Παναθηναϊκός 30
. ΠΑΣ Γιάννινα 30 -24αγ.
9. Αστέρας Τρίπολης 29
. Παναιτωλικός 29
11. Λεβαδειακός 26
12. ΑΕΛ 25
13. Λαμία 23 -24αγ.
14. Κέρκυρα 19 -24αγ.
15. Απόλλων Σμύρνης 16
16. Πλατανιάς 10 -24αγ.

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.