Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

H Δμοητική Φιλαρμονική Αιγείρας ΄΄Ιωάνννης Κοκονέτσης΄΄ έλαβε μέρος στην 192η επέτειο της μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό.Εμφάνιση 20180225_111602.jpg 
Με περηφάνεια η Δμοητική Φιλαρμονική Αιγείρας ΄΄Ιωάνννης Κοκονέτσης΄΄ έλαβε μέρος στην 192η επέτειο της μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό.
  
Συγκεκριμένα η Φιλαρμονική,ύστερα απο την θερμή πρόσκληση του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, έλαβε μέρος στην πρωινή λιτάνευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 και απέδωσε μουσικά το νέο της Θρησκευτικό εμβατήριο ΄΄ΑΓΙΟΣ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ΄΄ σε σύνθεση των μουσικών Μίχαλου Δημήτρη και Βουρλιώτη Πρόδρομου.
  
Ιστορικά ,στις 26 Φεβρουαρίου οι τούρκοι με σκληρή μάχη κατακτούν το Βασιλάδι.
Έτσι ήρθε και η σειρά του Ντολμά.

Στις 28 Φεβρουαρίου περικυκλώνουν το νησί με ένα στολίσκο με μικρά πλεούμενα που είχαν κατασκευάσει ειδικά για τη λιμνοθάλασσα, ενώ από την κοντινή στεριά στη Φοινικιά χτυπούσαν τους πολιορκημένους με κανόνια. Η μάχη ήταν άνιση.
Από το Μεσολόγγι βλέποντας τον Ντολμά να κινδυνεύει κάνουν μια ακόμη παράτολμη έξοδο επιτιθέμενοι στο στρατόπεδο των τούρκων, ελπίζοντας με αυτό τον αντιπερισπασμό να τους αναγκάσουν να φύγουν άπρακτοι από τον Ντολμά. 
Παρόλο που ο αντιπερισπασμός των Ελλήνων στο Μεσολόγγι ήταν απόλυτα επιτυχής καθώς σκότωσαν πάνω από 500 εχθρούς και γύρισαν πίσω με πολλά λάφυρα, ο Ντολμάς δεν μπόρεσε να αντέξει. Ο αρχηγός του Στρατηγός Γρηγόρης Λιακατάς και πολλά από τα παλληκάρια του πέφτουν νεκροί. Κάποιοι παλεύοντας σαν λιοντάρια κατάφεραν να γλυτώσουν και να καταφύγουν στο Αιτωλικό.
Ο αρχιμουσικός και τα μέλη της Φιλαρμονικής θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Δήμου της Ι.Π Μεσολογγίου για την κάλυψη της μεταφοράς της, καθώς και για το γεύμα μετα την λιτανεία. 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ