Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Με τι ποινές απειλείται Σε πολύ δύσκολη θέση ο ΠΑΟΚ

Σε πολύ δύσκολη θέση ο ΠΑΟΚ
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Όσο και αν κάποιοι θέλουν και προσπαθούν να κάνουν το μαύρο – άσπρο. Όλοι είδαν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία τραυματίστηκε στο πρόσωπο από το ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής που πέταξε οπαδός του ΠΑΟΚ. Η τηλεοπτική εικόνα αλλά και οι φωτογραφίες τα λένε όλα.

Τα λέει όλα επίσης η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου, την οποία ανακοίνωσε επίσημα η αστυνομία. Ο 27χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ που πέταξε το ρολό στον Γκαρθία, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για κατοχή και ρίψη αντικειμένου όπως και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, καθώς έχει συλληφθεί τρεις φορές για περιστατικά συνδεόμενα με αθλητική βία. Η πρώτη μάλιστα εξ αυτών όταν ήταν ανήλικος. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ρίψη φωτοβολίδων ευθείας βολής.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε γιατί πολύ απλά δεν γίνονταν να ξεκινήσει μετά τα όσα συνέβησαν με τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος πέρασε την χθεσινή νύχτα στο νοσοκομείο. Ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει ξεκάθαρα τα ακόλουθα. 1. Αφαίρεση τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ. 2.Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του Ολυμπιακού. 3. Τιμωρία της έδρας του δικέφαλου για δύο – τρεις αγωνιστικές και 4.Επιβολή προστίμου.

Ο συγκεκριμένος λοιπόν οπαδός του ΠΑΟΚ πέταξε το ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής και χτύπησε τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ο δικέφαλος του Βορρά είναι φυσικά σε πολύ δύσκολη θέση καθώς αναμένεται να κληθεί σε απολογία για δύο κατηγορίες. Πρώτα για την μη τέλεση του αγώνα (άρθρο 5 παρ. 3) και δεύτερον για τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Υπάρχουν βιαιοπραγίες κατά φυσικών προσώπων, τραυματισμοί τριών αστυνομικών και εκτεταμένες φθορές ιδιοκτησίας (άρθρο 15 παρ. 4β).

Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με την ποινή που του είχε επιβληθεί μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει οι οπαδοί του δικέφαλου. Θυμίζουμε πως είχαν εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και είχαν συγκρουστεί με τις αστυνομικές δυνάμεις. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών από το πρωτάθλημα, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 112.000 ευρώ πρόστιμο.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης για δύο λόγους. Πρώτα για τον τραυματισμό του Γκαρθία από το ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής που πέταξε ο 27χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ και δεύτερον για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του δικέφαλου του Βορρά και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.

Μάλιστα θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως η έκθεση της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον ΠΑΟΚ, καθώς αναφέρει τον τραυματισμό του προπονητή των ερυθρόλευκων αλλά και τα όσα έγιναν μετά, με τα επεισόδια και τον τραυματισμό των τριών αστυνομικ
ών.

Χριστόφορος Ευαγγελάτος


in.gr