Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Όλα τα ονόματα που «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας (λίστες) στη Πελοπόννησο



http://www.parapolitika.gr/images/thumbs_xlarge//2018-01/cOEp8Q2AqGTYhaIEoSQJ.jpg 
Σε πλήρη εξέλιξη είναι το τελευταίο διάστημα οι διεργασίες στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς δεν έχει περάσει ελάχιστο διάστημα από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι μόνοι που έχουν επισήμως το χρίσμα αυτήν τη στιγμή είναι οι εν ενεργεία βουλευτές.
Ωστόσο είναι δεδομένο ότι το «νέο αίμα» θα καταλάβει σημαντικό χώρο στις λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών.
Έτσι, σε όλη τη χώρα, νέα πρόσωπα από τους χώρους του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας, τεχνοκράτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών ομάδων «παίζουν» ψηλά για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ:


Δείτε ανά Περιφερειακή Ενότητα , στην Πελοπόννησο,  τα ονόματα που θεωρούνται επικρατέστερα να καταλάβουν θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Κορίνθία
Εκτός από τον νυν βουλευτή Χρίστο Δήμα, θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Νίκος Ταγαράς και Κώστας Κόλλιας, ενώ εκ νέου υποψήφια θα είναι η εκπαιδευτικός και πολιτεύτρια Γιώτα Μπάγκα.
Από το Μητρώο Στελεχών δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της πολιτικού μηχανικού Σοφίας Αναγνωσταρά και του Παναγιώτη Καραχάλιου, που διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης οι Μαριλένα Σούκουλη, ο γιατρός και Δημοτικός σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αναστάσιος Γκιόλης, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Γρηγόρης Καρπούζης και. Γιώργος Τέσσης

Αργολίδα
Τον Γιάννη Ανδριανό πλαισιώνουν η Σόνια Τάνταρου, ο οικονομολόγος Σπύρος Στείρης, η γιατρός Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Τάσος Πουλής και ο δημοτικός σύμβουλος Αργους Παναγιώτης Σκούφης.

Αρκαδία
Στην Αρκαδία, πέραν του βουλευτή Κώστα Βλάση, στον εκλογικό στίβο εισέρχονται η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά, ο Νίκος Γιαννακόπουλος, που έχει σχέση με το περιβάλλον Μητσοτάκη και ο Χρήστος Κουμουνδούρος, ανώτατο στέλεχος στον τραπεζικό τομέα και στον τομέα της υγείας, που προήλθε από το Μητρώο Στελεχών.

Λακωνία
Ο εν ενεργεία βουλευτής Θανάσης Δαβάκης θα είναι και πάλι υποψήφιος, με το ψηφοδέλτιο να μην έχει ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οπως όλα δείχνουν, εκ νέου υποψήφιοι θα είναι η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και επιχειρηματίας Γιάννης Κουλιζάκος, καθώς και ο Λέανδρος Καλογεράκος, πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Σημαντικός παράγοντας, αν τελικά το πάρει απόφαση να κατέβει στις εκλογές, μπορεί να αποδειχθεί ο πρώην διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης.

Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία εκτός από τον πρώην. πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που εκλέγεται χωρίς σταυρό, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός, με σταθερή παρουσία στον νομό, Μίλτος Χρυσομάλλης. Το τελευταίο διάστημα έντονη κινητικότητα αναπτύσσει ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, καθώς και ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος. Το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα συμπληρώσουν η Πιπίνα Κουμάντου και είναι έντονη η φήμη για τον δικηγόρο Δημήτρη Αναστασόπουλο. Επίσης, «παίζει» και το όνομα του Πέτρου Μπαλαούρα.

Αχαΐα
Πέραν των Ανδρέα Κατσανιώτη και Ιάσονα Φωτήλα, μια κοινοβουλευτική έδρα αναμένεται να διεκδικήσουν ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, ο εγκληματολόγος Αγγελος Τσιγκρής, ο εκ Ξυλοκάστρου καταγόμενος Γιώργος Μαυραγάνης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών, ο Φοίβος Μπεκίρης, αδερφός του Μιχάλη Μπεκίρη, ο Γιώργος Καραμαλίκης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης και οι πολιτευτές Εφη Γιαννιά και Ελένη Κονιδάρη -Αντωνοπούλου.

Ηλεία
Στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή και πρώην υπουργό Κώστα Τζαβάρα, φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Μαρίνος. Αλλη μία θέση, όπως όλα δείχνουν, θα έχει πάλι ο δικηγόρος και πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης. Επίσης, ένα νέο πρόσωπο, με αναφορά στο περιβάλλον Μητσοτάκη, μέσα από το Μητρώο Στελεχών, φαίνεται ότι θα διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στη Βουλή και πρόκειται για τον νεαρό επιχειρηματία Νίκο Κοροβέση, που δραστηριοποιείται στον τουρισμό και την εστίαση. Αλλα δύο στελέχη που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Νικόλαος Καλάκος, γενικός διευθυντής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σύμβουλος επιχειρήσεων.

 ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ PARAPOLITIKA.GR