Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Δεν ήταν αγανακτισμένοι! Ήταν (και είναι) αποφασισμένοι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.
Το χθεσινό συλλαλητήριο ήταν μεγάλο, πατριωτικό και ενωτικό.
Οι αντιδράσεις, όμως, του κ. Τσίπρα, του κ. Κοτζιά και του ΣΥΡΙΖΑ μαρτυρούν τον απόλυτο πανικό τους.
Έναν πανικό που τον συνόδευσαν με μπόλικη δόση κακίας, δηλητηρίου και πείσματος.
Το μίγμα είναι επικίνδυνο. Προδίδει ανθρώπους που δεν ορρωδούν προ ουδενός.
Οι αντιδράσεις τους είναι χειρότερες και πιο επικίνδυνες από τις πράξεις τους.
Και δείχνουν ότι άλλα υποκρύπτονται στο πίσω μέρος του πανούργου εγκεφάλου τους.

Ο κ. Κοτζιάς, με ανάρτηση στον  λογαριασμό του στο twitter έγραψε πως «σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας». 
Τι μας είπε δηλαδή; Πως επειδή στο συλλαλητήριο δεν κατέβηκαν και… τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων, μπορεί να συνεχίσει να «διαπραγματεύεται» το όνομα της Μακεδονίας!
Προφανώς επειδή στο μυαλό του έχει καθεστώτα τύπου Σοβιετίας και Β. Κορέας όταν το σύνολο του πληθυσμού υποχρεωνόταν και υποχρεώνεται να… διαδηλώνει ενώπιον των… προτομών του Πολιτμπιρό!
Στο ίδιο μήκος κύματος και το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, που επίσης αναφέρθηκε σε αυτούς που… δεν πήγαν! Αφήνοντας τα εννοηθεί πως αυτοί που πήγαν στο συλλαλητήριο είναι φανατικοί και μισαλλόδοξοι!
Ανέφεραν συγκεκριμένα: «Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία».
Για να προσθέσουν - ο κ. Τσίπρας δηλαδή - ότι «γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον», διότι κάθε άλλη στάση «μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει»!
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι το συλλαλητήριο «διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του, οι οποίοι όλες τις προηγούμενες μέρες ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη της μαζικότητας, συνεπικουρούμενοι από μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, που λειτούργησαν ως χορηγός επικοινωνίας του».
Και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «εθνικιστικό και μισαλλόδοξο μήνυμα που εξέπεμψαν οι ομιλίες», ενώ από τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού «είδαν» μόνο τη Χρυσή Αυγή! Και καταλήγουν:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γείτονος χώρας. Η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η ασφάλεια και η σταθερότητα στα Βαλκάνια αποτελεί το ισχυρότερο εχέγγυο για την εξασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και εκφράζει το αίτημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για ένα μέλλον πέρα από αδιέξοδους και ανώφελους απομονωτισμούς».
Δηλαδή είναι τόσο τυφλωμένοι και τόσο παθιασμένοι που πλέον δεν ξέρουν τι λένε και καταφεύγουν σε ασυναρτησίες και ύβρεις.
Και είναι τόσο μεγάλος ο πανικός τους, που αγνοούν στοιχειώδη πράγματα, όπως ότι σε ένα συλλαλητήριο ποτέ δεν παίρνει μέρος το σύνολο του πληθυσμού. Και ποτέ ένα συλλαλητήριο πέντε ωρών δεν κρίνεται στατικά, καθώς χιλιάδες κόσμου μετακινείται, ενώ τη θέση αυτών που φεύγουν παίρνουν άλλοι.
Και το χειρότερο: Επιμένουν! Επιμένουν ενώ γνωρίζουν ότι οι γείτονες δεν πρόκειται να απαρνηθούν αυτό το ονομάζουν «εθνική τους ταυτότητα».
Επιμένουν δηλαδή να βάλουν την πατρίδα μας σε περιπέτειες.
Γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχής αγώνας και εγρήγορση.
Για να πάρουν επιτέλους οι κύριοι αυτοί το μήνυμα ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού από όλη τη χώρα που έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο, δεν είναι αγανακτισμένοι. Είναι αποφασισμένοι!

eizoni.gr