Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Η Αθήνα έχει (νέο) Δήμαρχο. Φτάνει να το… θέλει και ο ίδιος


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Καθώς πληθαίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα σχετικά ρεπορτάζ για τον Δήμο Αθηναίων, είναι τραγικό να παρακολουθεί κανείς διάφορες… χαριτωμένες προσωπικότητες να εκθέτουν τον εαυτό τους στη… διάθεση της Ιστορίας. Και των γεγονότων. Στη διάθεση της συγκυρίας.

Μετά από μια δεκαετία υποτίμησης του ιστορικού ονόματός της, και… υποβιβιασμού αισθητικής και κουλτούρας, στα χέρια του δραματικού ολίγιστου Γιώργου Καμίνη, ο επόμενος ένοικος της πλατείας Κοτζιά θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από διαχειριστής. Κάτι παραπάνω από… συνηθισμένη περίπτωση.

Ο Γιώργος Πατούλης, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Χρήστος Τεντόμας, που, είτε… αυτοπροβάλλονται, είτε όντως συζητούνται σε κομματικά επιτελεία και κοινωνικές συνθέσεις, είναι προφανές ότι… δεν μπορούν. Δεν κάνουν για τον ρόλο αυτό.

Η Αθήνα έχει (νέο) Δήμαρχο. Φτάνει να το πάρει απόφαση, και να το θέλει ο ίδιος. Ο γιος του Παύλου (και της Ντόρας), μια όαση αξιοπρέπειας, νηφαλιότητας, σύνθεσης και εθνικής συνεννόησης, την ώρα που η πλειοψηφία των σημερινών στελεχών της Κεντροδεξιάς σεργιανίζει ανάμεσα σε ψυχώσεις και τσιρίδες υστερίας, προσφέροντας ασυγχώρητη υπηρεσία στα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν, και αναπαράγοντας τον εθνικό διχασμό.

Ο Κώστας Μπακογιάννης συνιστά περίπου… μονόδομο για την Αθήνα. Για να αρχίσουν να διορθώνονται τα πράγματα. Στην Αθήνα και… βλέπουμε.

ysterografa.gr