Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ για τη Γορτυνία και τον πρώην Δήμο Βαλτετσίου διεκδίκησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τους Υπουργούς Επικρατείας κ.κ. Φλαμπουράρη και Βερναδάκη



http://www.argolidaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/e56bd36c-1b8d-49ac-bc8d-4cdd4367bed1.jpeg?itok=7wzj63DdΑπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ στην Αρκαδία, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην εξής δήλωση:
«Το θέμα του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ το συζήτησα μια ακόμα φορά κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τους Υπουργούς Επικρατείας κ.κ.
Αλέκου Φλαμπουράρη και Χριστόφορου Βερναδάκη, την προηγούμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της προετοιμασίας του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου.
Ζήτησα από τους κ. Υπουργούς να ενταχθεί ολόκληρος ο Καλλικρατικός Δήμος Γορτυνίας, λόγω των έντονων προβλημάτων ερημοποίησης, του ορεινού χαρακτήρα του και των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και γιατί βρίσκεται εντός των ορίων του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου (λιγνιτόσημο). Ζήτησα επίσης την ένταξη του τέως Καποδιστριακού Δήμου Βαλτετσίου, λόγω της γειτνίασής του με το Δήμο Μεγαλόπολης. 
Οι κ. Υπουργοί συμφώνησαν στις προτάσεις αυτές και ήδη έχουν ξεκινήσει τη συνεργασία τους με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος και να ενταχθούν και αυτές οι περιοχές στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Κατά την έναρξη της συζήτησης αποκλείστηκαν από τους κ. Υπουργούς από το μειωμένο τιμολόγιο οι Δήμοι Καλαμάτας, Τρίπολης και Σπάρτης».