Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τους υποψήφιους Ακόλουθους Πρεσβείας

Εμφάνιση IMG_2018_01_16_061.jpg 
Τους υποψήφιους Ακόλουθους Πρεσβείας και σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βούτσης. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ.
Κωνσταντίνος Δουζίνας και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε.τ., κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος. Τους υποψήφιους Ακόλουθους συνόδευε ο Πρέσβης κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, Διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας.
Υποδεχόμενος τους σπουδαστές της Ακαδημίας, ο Πρόεδρος της Βουλής  τους συνεχάρη για την έως τώρα πορεία τους και τους ευχήθηκε να έχουν μια εξαιρετική σταδιοδρομία. Όπως επισήμανε, «ενδιαφέρει πάρα πολύ τη Βουλή η δικιά σας καριέρα, το δικό σας έργο, διότι ένας από τους πιο σοβαρούς τομείς της Βουλής είναι η κοινοβουλευτική Διπλωματία, που προσπαθούμε να γίνεται με τον πιο σωστό τρόπο και να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα». Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην ύπαρξη και τη δράση των Ομάδων Φιλίας της Βουλής με δεκάδες χώρες, καθώς και στην παρουσία της Βουλής «σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς όπου γης, μέσω των οποίων γίνεται συστηματική δουλειά».
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, «από αυτή την αίθουσα περνούν Πρόεδροι κρατών, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Εξωτερικών, καθώς και Πρέσβεις, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τις υπηρεσίες μας. Πολλά θέματα τα αντιμετωπίζουμε από κοινού με το Υπουργείο Εξωτερικών και πάντοτε προσπαθούμε να αξιοποιούμε το δυναμικό των ελληνικών πρεσβειών και των ελληνικών αποστολών στα διεθνή φόρα, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, και αλλού».
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας ευχαρίστησε για την εξαιρετική υποδοχή στη Βουλή των Ελλήνων, η επίσκεψη στην οποία, όπως είπε, «μπαίνει στο πρόγραμμα της Ακαδημίας για πολλούς λόγους, πρώτ’ απ’ όλα γιατί διαχρονικά έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τη Βουλή και τις υπηρεσίες της, ενώ παράλληλα καλούμαστε και κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μας, όταν υπηρετούμε σε πρεσβείες, να υποδεχθούμε κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες και να ενημερώνουμε για τα τεκταινόμενα της εξωτερικής πολιτικής». Ο κ. Παπαμελετίου υπογράμμισε πως «στη Διπλωματική Ακαδημία προσπαθούμε να κάνουμε μια εκπαίδευση η οποία είναι πρακτική και διαφέρει από αυτό το οποίο διδάχθηκαν οι νέοι συνάδελφοι στην πανεπιστημιακή τους σταδιοδρομία, η οποία είναι πληρέστατη». Κατέληξε λέγοντας πως «εδώ έχουμε ένα δυναμικό το οποίο ήδη είναι εξαιρετικό και το οποίο προσπαθούμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερο, προς όφελος της εξωτερικής πολιτικής αλλά και της χώρας. Και είμαστε σίγουροι ότι σε αυτή την προσπάθεια έχουμε και το Κοινοβούλιο στο πλευρό μας».    

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης