Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ιστορική πρόκριση της Λαμίας στο Κύπελλο, πικρός αποκλεισμός γιά τον Παναθηναϊκό. Προκρίθηκαν ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα

Παναθηναϊκός – Λαμία: Ήταν… λίγος και αποκλείστηκε από το Κύπελλο | Newsit.gr 
Πανάξια και ιστορική πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας για τη Λαμία, που.. πέταξε εκτός θεσμού τον Παναθηναϊκό. Το “τριφύλλι” είχε εξ αρχής ένα… βουνό μπροστά του, μετά την ήττα με 4-1 στο πρώτο ματς, έδωσε μεγάλη “μάχη” για να το ανατρέψει, αλλά οι χτυπητές αδυναμίες του στην κορυφή της επίθεσης του έδωσαν τη νίκη με το “φτωχό” 1-0.  Το σκορ της πρώτης αναμέτρησης αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τους «πράσινους» στη ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου, στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και παρά τη νίκη τους με 1-0 (σκόρερ ο Μουνιέ στο 74΄), η ομάδα της Φθιώτιδας θα είναι παρούσα στην κλήρωση των προημιτελικών της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (15/01).
Εξαρχής το έργο της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν πάρα πολύ δύσκολο μετά το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης κι αν εξαιρέσει κανείς κάποια πίεση που άσκησαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «πράσινοι», οι φιλοξενούμενοι δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος κι έφτασαν σχετικά εύκολα στο στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το να μη δεχτούν κάποιο γκολ.

Η κλασική ευκαιρία του Μολίνς λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους κι άλλη μία καλή στιγμή με τον Μουνιέ στο 22΄ ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι «πράσινοι» στο α΄ 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, καθώς το επιθετικό τους πρόβλημα ήταν εμφανέστατο γι΄ άλλη μια φορά.

Παρ΄ όλα αυτά στην επανάληψη η ομάδα του Ουζουνίδη πίεσε ακόμη περισσότερο και στο 74΄ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει με τον Μουνιέ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, έχασαν μια-δυο καλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Αυλωνίτης (77΄ Πίσπας), Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης (57΄ Δώνης), Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ, Άλτμαν (58΄ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (79΄ Τσούκαλος), Ριβέρα, Αναστασιάδης, Αναστασόπουλος (60΄ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι (86΄ Βουό)
=====
Ξάνθη - Λάρισα 2-0 (0-3)
Αν και ηττήθηκε 2-0 στην Ξάνθη από την ομώνυμη ομάδα, η ΑΕΛ προκρίθηκε στους προημιτελικούς χάρη στη νίκη της 3-0 στην πρώτη αναμέτρηση.
Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη στην Ξάνθη σημείωσαν οι Μελιόπουλος (27΄) και Σιλά (62΄). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΛ τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Ντέλετιτς (61΄) και Καρατάσιου (85΄), ενώ από την Ξάνθη αποβλήθηκε ο Τζουρίτσκοβιτς στο 66΄.
Οι γηπεδούχοι ήταν υποχρεωμένοι να επιτεθούν, προκειμένου να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα, και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 27ο λεπτό με την κεφαλιά του Μελιόπουλου ύστερα από το κόρνερ του Ντουρίτσκοβιτς.
Στο 61΄ η ΑΕΛ «έχασε» λόγω αποβολής τον Ντέλετιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο επόμενο λεπτό ο Σιλά «έγραψε» το 2-0 για την Ξάνθη που έμεινε κι αυτή με δέκα παίκτες στο 66΄, λόγω αποβολής του Τζουρίτσκοβιτς με δεύτερη κίτρινη.
Στο 85΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννέα παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Καρατάσιος με δεύτερη κίτρινη, αλλά η Ξάνθη δεν μπόρεσε να πετύχει κι άλλο γκολ, για να στείλει τον αγώνα στην παράταση.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Τζουρίτσκοβιτς, Μεχία, Κάστρο, Κίκε (54΄ Γέντρισεκ), Σιλά, Μελιόπουλος, Φασίδης (64΄ Τριάδης), Καμαρά (46΄ Ντε Λούκας). ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Καρατάσιος, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Λεοζίνιο (56΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Περόνε (69΄ Ναζλίδης).
==============

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού στον αγώνα ρεβάνς στους Ζωσιμάδες επικράτησε 4-0 του Λεβαδειακού και ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι στη Λιβαδειά. Σκόρερ των Ηπειρωτών, που ήταν καλύτεροι στον αγώνα από τους Βοιωτούς και πήραν δίκαια την πρόκριση, οι Τζημόπουλος (30΄), Κόντε (38΄, 79΄) και Γαρουφαλιάς (90+2΄).
Από το ξεκίνημα ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου έκανε το 1-0 και ισοφάρισε το σκορ του αγώνα της Λιβαδειάς. Σκόρερ ο Τζημόπουλος με προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα. Ο ΠΑΣ συνέχισε να επιτίθεται και στο 37΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Κόντε έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.
Ό,τι δεν κατάφερε ο Ισπανός σε αυτή τη φάση το πέτυχε στο αμέσως επόμενο λεπτό (38΄), όταν σε σέντρα μέσα στην περιοχή πετάχτηκε και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-0. Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει, ανέβασε την απόδοσή του, αλλά έμεινε μακριά από το γκολ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν, ενώ αύξησαν τα τέρματά τους σε τρία στο 79΄ και πάλι με τον Κόντε (πλασέ σουτ).
Την πρόκριση του ΠΑΣ «σφράγισε» στις καθυστερήσεις του αγώνα (90΄+2) ο Γαρουφαλιάς με σουτ στην κίνηση από μεταβίβαση του Μανθάτη.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης)
: Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Κόντε, Βιδάλ (77΄ Μανθάτης), Γιάκος (85΄ Χαλκιαδάκης), Μπετρά (75΄ Σολτάνι).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τριποτσέρης, Ντιόγκο (69΄ Ζαραδούκας), Μητρόπουλος, Καλτσάς, Σουμπίνιο (83΄ Καθάριος), Λεονάρντο (46΄ Ιωαννίδης), Αντιλέχου, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης, Φαβάρο. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ρεβάνς και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

ΤΡΙΤΗ
ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-1 (0-2)
(28' Σπιριντόνοβιτς)

ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1 (5-1)
(78', 90+4' πεν. Πρίγιοβιτς - 90+2' Μιλοσάβλιεφ)

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 (4-0)
(66' Λόπες)

ΤΕΤΑΡΤΗ
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-0 (2-0)
(Τζούρτζεβιτς 68', 92')

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 4-0 (0-1)
(30΄ Τζημόπουλος, 38΄, 79΄ Κόντε, 90΄+2 Γαρουφαλιάς)

Ξάνθη-Λάρισα 2-0 (0-3)
(27΄ Μελιόπουλος, 62΄ Σιλά)

Παναθηναϊκός-Λαμία 1-0 (1-4)
(74' Μουνιέ)

ΠΕΜΠΤΗ
19:30 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (1-0)