Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ο Βασίλης Μπεσκένης στην τελευταία του κατοικία - Το Τελευταίο αντίο


http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/4d809e57-6681-450e-b50c-17aff79604d6.jpgΤελευταίο αντίο στον συνάδελφο δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη. Ο Βασίλης, «έφυγε» στα 43 του χρόνια ξαφνικά το πρωί της περασμένης Κυριακής. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε βαφτίσει τον γιο του. Βουβός ο πόνος στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο κοιμητήριο της Γλυφάδας.. Όλοι ήταν εκεί. Φίλοι, συνάδελφοι, πολιτικοί και συγγενείς. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Βασίλης έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα.

Παρόντες εκεί για να συνοδεύσουν τον 42χρονο δημοσιογράφο στην τελευταία του κατοικία ήταν η οικογένεια του, οι συνάδερφοι του από τα Μέσα στα οποία δούλεψε, καθώς και πολιτικοί, αφού ο Βασίλης Μπεσκένης ασχολούνταν επί σειρά ετών με το πολιτικό ρεπορτάζ.
Ανάμεσα σε αυτούς που παρευρέθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ήταν οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Βασίλης Λεβέντης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Αλαφούζος, Σταμάτης Μαλέλης, Σία Κοσιώνη, η Άννα Μπουσδούκου κ.α.
Συγκλόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν εκφώνησε τον επικήδειο. Όσο μπόρεσε, γιατί του ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Δεν θα αφήσω την οικογένειά σου μόνη της, καλό ταξίδι φίλε», κατάφερε να πει, πριν ξεσπάσει σε λυγμούς. 
Ο Βασίλης Μπεσκένης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το πρωί της περασμένης Κυριακής από ανακοπή, λίγες ώρες αφού είχε προηγηθεί ένα από τα πιο χαρμόσυνα γεγονότα της ζωής του: η βάπτιση της κόρης του.
Η οικογένεια, αντί στεφάνων, ζήτησε να κατατεθούν χρήματα για τις ανάγκες των μητέρων και των παιδιών, που για κοινωνικούς λόγους νοσηλεύονται στο νοσοκομεία «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα» (Τράπεζα Πειραιώς GR08 0172 1760 0051 7608 9171 619).