Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

«Ντου» φοιτητών σε εκδήλωση όπου θα μιλούσε ο Γαβρόγλου.– «Είσαι ανεπιθύμητος»

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/fortsakis-ekdilosi-foitites-3.jpg
Παρέμβαση στην εκδήλωση της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας της πραγματοποίησε ομάδα δεκάδων φοιτητών στο κτίριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνων.
Οι φοιτητές σήκωσαν πανό το οποίο έγραφε «ανεπιθύμητος ο υπουργός και
οι πολιτικές – κάτω ο νόμος Γαβρόγλου και η Κυβέρνηση -Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για μόνιμη αξιοπρεπή εργασία Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση και παροχές για όλους -ΦΣ Αθήνας».
Μάλιστα τα «άκουσε» και ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ και ακαδημαϊκός Γιώργος Φορτσάκης που βρισκόταν στην αίθουσα, και έχει διατελέσει και πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση έχει σαν αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί τελικά ο Κώστας Γαβρόγλου για να εκφωνήσει την ομιλία του. 
Σε ανακοίνωσή του το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (στο οποίο ανήκει η Φιλοσοφική) καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το ως προσπάθεια «φίμωσης και εκφοβισμού».
«Με αφορμή γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες και σήμερα ως προς προσκεκλημένους της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ζωής του τόπου, κατά τη διάρκεια Συνεδρίων που διοργανώθηκαν από τις Κοσμητείες της Φιλοσοφικής Σχολής και της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας σε κάθε δημοκρατική διαδικασία μέσα στα Πανεπιστήμια, όπου όλοι συμμετέχουν με ισονομία, ισότητα και σεβασμό στον Άλλο, συνάδελφο Καθηγητή, φοιτητή, εργαζόμενο ή προσκεκλημένο του Πανεπιστημίου μας.
Οι Πρυτανικές και Κοσμητορικές Aρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα κάθε προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν κατευθύνεται«