Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ" ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΕΒΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΤΗ ΤΡΙΤΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017!

 Εμφάνιση ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΕΒΡΟΥ.jpg
Μια πρωτότυπη μουσική πρόταση-συναυλία επιφυλλάσσει στους πιστούς του φίλους το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού στην ορεινή Αιγιάλεια το μεσημέρι της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου , δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Εμφάνιση αρμενικη εκκκλησια συνεβρο.jpgΠροσκεκλημένη η Young Band της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, που θα αποδώσει μουσικά γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες απο όλο το κόσμο, υποδεχόμενη μελωδικά το Πνεύμα των Χριστουγέννων στο Θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Συνεβρού.

Διευθύνει ο αρχιμουσικός κ. Παναγιώτης Παναγάκος.
Εμφάνιση ελαφι θεματικο παρκο συνεβρου.jpg
Ένας ξεχωριστός χώρος μες στη φύση της Αιγιάλειας, μιάμιση ώρα περίπου από την Αθήνα, σας περιμένει να ζήσετε το παραμύθι των Χριστουγέννων, να γνωρίσετε τον Παραδοσιακό Καφενέ, επαγγέλματα του παρελθόντος, να δείτε διαφορετικά ζωάκια στο φυσικό τους περιβάλλον και να απολαύσετε το περπάτημα μέσα στη φύση και δίπλα στο ποτάμι.

Εμφάνιση καλλικαντζαροι.jpgΕιδικά για τις γιορτές, οι Καλικάντζαροι κάνουν έφοδο στο πάρκο και θα σας οδηγήσουν στη Φωλιά και στην Παγωμένη Πόλη, που έχει στηθεί μέσα στο γυάλινο σπίτι του Θερμοκηπίου.
Ακολουθεί αναλυτική ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο, με αναπαράσταση της κατοικίας, όπου θα δείτε πώς ζούσαν οι άνθρωποι στα χωριά καθώς και τα επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο.
Εμφάνιση παραμυθενια πολη συνεβρο.jpg
Πρώτη στάση ο Παραδοσιακός Καφενές, όπου θα σας κεράσουν τσάι από μείγμα βοτάνων που καλλιεργούν στο «Area Synest» και χειροποίητο δικό τους παραδοσιακό λουκούμι τριαντάφυλλο.

Το πέτρινο καλντερίμι σάς οδηγεί στη χαλικόστρωτη πλατεία με την επιβλητική πέτρινη Αρμένικη Εκκλησία με ψαλμούς στο γιορτινό κλίμα των ημερών!
Εμφάνιση φατνη θεματικο παρκο συνεβρου.jpgΣτον ημιυπαίθριο Χώρο των Σεμιναρίων με το τεράστιο τζάκι και την εξωτερική τραπεζαρία θα απολαύσετε την εκπληκτική θεατρική Φάτνη.

Συνεχίζοντας την ξενάγηση, συναντάτε τα σκιουράκια, τις πέρδικες και τα περιστέρια και, περνώντας ανάμεσα από μπαχτσέδες φορτωμένους με λαχανικά, φτάνετε στο Κοτοχωριό, όπου κατοικούν διάφορες ράτσες πουλερικών, και στο Κουνελοχωριό, όπου θα δείτε λαγούς και κουνέλια κάθε είδους αλλά και παγώνια.
Εμφάνιση φωλια θεματικο παρκο συνεβρου.jpg
Στην Εξέδρα αφουγκραστείτε τους ήχους της φύσης, με κυρίαρχο αυτόν του ποταμού Κριού, και αφήστε τα μάτια σας να περιπλανηθούν στη θέα του δάσους.

Συνεχίζοντας πάνω στο χαλικόδρομο, μπαίνετε στο δρόμο με τα πλατάνια και φτάνετε στο ξέφωτο με τις Ελαφονεράιδες και λίγο πιο κάτω στη Λίμνη με τις Πάπιες και τις Χήνες. Στο σημείο αυτό έχετε τη δυνατότητα είτε να επιστρέψετε είτε να συνεχίσετε προς το ποτάμι μέσα από ένα κατάφυτο μονοπάτι που καταλήγει στα ξύλινα γεφυράκια.

Επιστρέφοντας, απολαύστε τον Xώρο Γεύσεων και Χαλάρωσης, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε σπιτικά πιάτα με αγνά υλικά ελληνικής και αρμένικης παραδοσιακής κουζίνας και κρασί από τοπικούς παραγωγούς.

Στο Μαγαζάκι με τα Καλούδια θα βρείτε ξεχωριστά είδη, που έχει δημιουργήσει η ομάδα του «Area Synest» με θέματα εμπνευσμένα από τη φύση.
 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ