Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΗΜΤΕΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ MLO STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUE ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ - Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι 12 πιο δυνατοί άνθρωποι του κόσμου, 104 χώρες, 200 τηλεοπτικά κανάλια, ένας προορισμός



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην ιστορία ανήκει πλέον ο ημιτελικός του MLO Strongman Champions League που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στην Κόρινθο. Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης, αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες από άλλες περιοχές, πέρασαν έξι ώρες γεμάτες δράση και αγωνία, παρακολουθώντας 12 υπεράνθρωπους να δίνουν έναν αγώνα ευγενούς άμιλλας και να επιβεβαιώνουν ότι η δύναμη που κρύβει η ανθρώπινη θέληση, μπορεί να κάνει δυνατό το αδύνατο!

Το μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε για την MLO GREECE που πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει στην Κόρινθο -με συμπαραστάτη το Δήμο Κορινθίων- μία διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς, μεταφέροντας την εικόνα της Ελλάδας και της Πύλης της Πελοποννήσου σε 104 χώρες στον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικές κάποιες από τις δηλώσεις των θεατών.
Εκστασιασμένοι από όσα εξελίσσονταν μπροστά στα μάτια τους, σε απόσταση λίγων μέτρων, τόνιζαν πως για πρώτη φορά βλέπουν ζωντανά ένα θέαμα που μέχρι σήμερα παρακολουθούσαν μόνο μέσα από διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Λετονός Ντέινις Ζαγκίρις, ο οποίος έτσι έβαλε υποθήκη για να επαναλάβει τον άθλο του 2016 και να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή, στον μεγάλο τελικό που θα γίνει σε λίγες ημέρες στο Μεξικό. 

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι με το πρώτο αγώνισμα που ήταν και το πιο εντυπωσιακό: έλξη του τριαξονικού φορτηγού με απόβαρο που ξεπερνούσε τους 17 τόνους. Οι αθλητές δέθηκαν με ειδικούς ιμάντες και ξεκίνησαν τις προσπάθειες, που γίνονταν ακόμα πιο δύσκολες καθώς το έδαφος πάνω στον πεζόδρομο γλιστρούσε. Οι επευφημίες του κόσμου, ωστόσο, έδιναν δύναμη στους αθλητές, για μια προσπάθεια που αν δεν την έβλεπες με τα μάτια σου, δύσκολα θα μπορούσες να πιστέψεις ότι γίνεται πραγματικά.

Καθώς το πρώτο αγώνισμα ολοκληρώθηκε ο κόσμος μετακινήθηκε στην πλατεία του Φλοίσβου. Εκεί έγιναν τα υπόλοιπα τέσσερα αγωνίσματα που θα έκριναν τον νικητή. Οι μάχες που ακολούθησαν ήταν επικές και ώρα με την ώρα γινόταν φανερό ότι όλα θα κρίνονταν στο τελευταίο αγώνισμα. Και αυτό συνέβη. Τρεις σάκοι των 100 κιλών ο καθένας έπρεπε να μετακινηθούν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο Ντέινις Ζαγκίρις ήταν αυτός που το κατάφερε και το πανηγύρισε δεόντως.

Το τέλος της μεγάλης ημέρας βρήκε τον Λετονό παγκόσμιο πρωταθλητή του 2016 να πανηγυρίζει την νίκη του, έχοντας δεύτερο τον Γερμανό Ντένις Κόλρας και τρίτο τον Πολωνό Κριστόφ Ρατζικόφσκι. Οι απονομές έγιναν μέσα σε ένα κλίμα πανηγυρικό, με τον κόσμο να αποθεώνει τους νικητές και να χορεύει συρτάκι στους ρυθμούς που έδινε ο χορευτικός σύλλογος  Αλμυρής «Οι φίλοι της παράδοσης». Την ίδια ώρα τον ουρανό της Κορίνθου φώτιζαν χιλιάδες βεγγαλικά. Βραβεύτηκαν ακόμα ο δήμαρχος Κορινθίων ως αμφιτρύωνας της διοργάνωσης, ο πρόεδρος του Strongman Champions League Μάρσελ Μοστέρ, ο πρόεδρος της MLO International Ογκι Κραστέφ και ο αντιπρόσωπος της MLO GREECE Αναστάσιος Κριεμπάρδης, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που πήρε την απόφαση να φέρει τους αγώνες στην Κόρινθο. Και δεν το μετάνιωσε!

Ένας άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά και τις δυσκολίες αλλά και την πίεση που έχει ένας αγώνας σε αυτό το επίπεδο ήταν ο Γιώργος Τρομάρας. Ο ζωντανός θρύλος των αγώνων δύναμης, ο πρώτος έλληνας strongman, ήρθε στην Κόρινθο για να παρακολουθήσει και αυτός από κοντά τις προσπάθειες των επιγόνων του. Κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων, η MLO GREECE τίμησε τον πρώτο έλληνα υπεράνθρωπο, όχι μόνο για τις αθλητικές του επιτυχίες, αλλά και για την κοινωνική διάστασή τους.  

Την αποκλειστική μετάδοση των αγώνων στην Ελλάδα είχε η τηλεόραση του Ηλέκτρα, η οποία με ένα συνεργείο έμπειρων και καταξιωμένων συνεργατών κατέγραψε κάθε στιγμή και κάθε πτυχή της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Θα τα ξαναπούμε σε έναν χρόνο, στο επόμενο ανάλογο event που θα διοργανώσει η MLO GREECE. Είναι, βέβαιο, ότι η μεγάλη επιτυχία της φετινής διοργάνωσης θα αυξήσει το ενδιαφέρον των Δήμων από όλη την Ελλάδα, να διεκδικήσουν το προνόμιο να γίνουν οι αμφιτρύωνες του MLO STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUE 2018.

Για την MLO GREECE
Αναστάσιος Γ. Κριεμπάρδης

Mlonutrition Greece