Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη τηλεμαχία για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη τηλεμαχία για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς
Η Φώφη Γεννηματά στο σημερινό δεύτερο μέρος της τηλεμαχίας για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς υποστήριξε πως «θα αναμετρηθούμε στα ίσα με την Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», υπογραμμίζοντας πως «το ζητούμενο είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές λιτότητας, τις οποίες, όπως είπε, η ΝΔ υπόσχεται να συνεχίσει».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του, τόνισε ότι αυτός που θα εκλεγεί
θα είναι ο αρχηγός και των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων (Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού), ενώ επανέλαβε ότι ο ίδιος μπορεί να είναι και στρατηγός, αν εκλεγεί αρχηγός, και στρατιώτης, σε αντίθετη περίπτωση. «Δεν θα διεκδικήσω ρόλο στο πλευρό του αρχηγού αν δεν εκλεγώ», ξεκαθάρισε.
 Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε πως «σε ένα αδιέξοδο πολιτικής προσπαθεί να κλέψει τον κόσμο της κεντροαριστεράς, και την κυβέρνηση ότι φτιάχνει φτωχούς και προνομιούχους». Για να συνεχίσει λέγοντας «προνομιούχους σε συναλλαγή με το κράτος και φτωχούς να περιμένουν για κανένα επίδομα».
Υπέρ ενός ανοιχτού συνεδρίου με δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφοφορίες εξ αποστάσεως, που θα καταλήξει σε 10 βασικές αρχές με τις οποίες ο νέος φορέας θα πάει στις εκλογές, τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης, ενώ αντίθετα τάχθηκε κατά της ύπαρξης δύο ξεχωριστών κοινοβουλευτικών ομάδων στη Βουλή.
«Συμφωνίες εκ των προτέρων εν αγνοία των άλλων χωρίς τη γνώμη του μελλοντικού ηγέτη είναι κάτι απαράδεκτο», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει να αποκοπεί το θέμα της προεδρικής εκλογής από την προσφυγή στις κάλπες.
«Το πώς θα είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα το αποφασίσουν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία», σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στην απλή αναλογική και την υποστήριξή του στο «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών. Αναφέρθηκε ακόμα στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, τασσόμενος υπέρ του διαχωρισμού τους, και υπογράμμισε πως η Εκκλησία δεν μπορεί να εμπλέκεται στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ξεκαθάρισε εξάλλου πως με τη σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση.
Δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερωτηθούν αν θέλουν να έρθουν μαζί μας, δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης, και τάχθηκε υπέρ του μικρού μπόνους για το πρώτο κόμμα, του σπασίματος των μεγάλων περιφερειών και της ψήφου στον απόδημο ελληνισμό.
«Δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά βία. Υπάρχει μόνο βία», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος.
Υπέρ της απλής αναλογικής τάχθηκε ο Απόστολος Πόντας.
Αν η Ελλάδα παραμείνει στο δίλημμα Πάνος Καμμένος ή Άδωνις Γεωργιάδης, θα αντιμετωπίζει την μία κρίση πίσω από την άλλη, δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.