Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Έρχεται κακοκαιρία! Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Καιρός: Θα… μουλιάσουμε! Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ | Newsit.gr
Μπορεί τις τελευταίες μέρες ο καιρός να μας έκανε την χάρη και ο ήλιος να ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ωστόσο, τις επόμενες μέρες ο Νοέμβριος θα μας δείξει για τα καλά τα…δόντια του.  
Ο καιρός αναμένεται να είναι βροχερός ενώ και η μεταφορά σκόνης ευνοείται.  Ειδικότερα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειωθούν την Κυριακή.
Από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι νότιοι
νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά 6 μποφόρ. θερμοκρασία: από 12 έως 22 και τοπικά 23 βαθμούς Κελσίου.
Ο Νοέμβριος χαρακτηρίζεται συχνά ως ο πιο βροχερός μήνας του έτους. Και φαίνεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα το… επιβεβαιώσει. 

 Τα κύρια βαρομετρικά χαμηλά που θα προκαλέσουν αυτές τις βροχοπτώσεις και τις σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα (κατά διαστήματα) θα είναι δύο. 
Στην αρχή της εβδομάδας, ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα γεννηθεί στη Λιβύη και η τροχιά του θα είναι βορειοανατολική, και το δεύτερο και πιο ισχυρό, αμέσως μετά, ένα βαρομετρικό που αναμένεται να γεννηθεί στη βόρεια Ιταλία και θα κινηθεί αργά και σταθερά κατά μήκος της Ιταλίας με αποτέλεσμα να προσεγγίσει αρκετά και την περιοχή μας.