Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Οι αντιεξουσιαστές στο Πολυτεχνείο δίνουν ραντεβού για… πόλεμο με την ΕΛΑΣ

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/polutexneio-1000.jpg 
Σε ομηρία παραμένει το Πολυτεχνείο και όχι μόνο αυτό, αλλά οι καταληψίες αντιεξουσιαστές με  ανακοίνωση τους, ζητούν φαγητό, τσιγάρα και πολεμοφόδια καλώντας σε ραντεβού το βράδυ όλους όσους επιθυμούν να συγκρούστουν με την αστυνομία τονίζοντας ότι . οι πρώτοι πολιτικοί στόχοι για αποκλεισμό
πολιτικών και κομματικών οργανώσεων, που καπηλεύονται την εξέγερση, έχουν υλοποιηθεί. Καλούμε κόσμο στην ανοιχτή συνέλευση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου στις 8 το βράδυ να στελεχώσουν το εγχείρημα, να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις.*Χρειαζόμαστε φαγητό τσιγάρα και πολεμοφόδια». Σύμφωνα με τα όσα ανήρτησαν σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου θέλουν «να ακυρώσουν «τη διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛΑΣ, να καταθέτουν στεφάνια».
Έξω από το Πολυτεχνείο, πάντως, βρίσκονται ήδη άτομα της Νεολαίας του ΚΚΕ και η αστυνομία δεν αποκλείει να υπάρξουν συμπλοκές σε μια αντιπαράθεση με τους καταληψίες.
Η κατάληψη του Πολυτεχνείου από τους αντιεξουσιαστές βρίσκει αντίθετους τους φοιτητές. Σε ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων αναφέρεται ότι η κατάληψη πρέπει να τελειώσει. Οι φοιτητές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί με δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου».
Γι’ αυτό και θεωρούν πως η κατάληψη ενισχύει αυτό το «σχέδιο». Οι φοιτητές καλούν τους αντιεξουσιαστές να αποχωρήσουν άμεσα.
Στο μεταξύ, επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ στην περιοχή του Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα.
Η επίθεση έγινε στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή ή σύλληψη.
Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ
Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου καθώς προηγήθηκε στις εγκαστάσεις του ΕΜΠ φεστιβάλ με την χαρακτηριστική ονομασία «Εξέγερση».
Σε αυτό, όπως γράφει η Καθημερινή, συμμετείχαν περίπου 100 αναρχικοί, οι μισοί εκ των οποίων ήταν αλλοδαποί. Κατά πληροφορίες οι 30 ήταν αναρχικοί από χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης ενώ 15 ήταν από την Αλβανοί που ζουν στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων. Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απαιτούμε να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι διμοιρίες από το χώρο του Πολυτεχνείου! Η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού.
Η πανευρωπαϊκή «κατασκήνωση» του τριήμερου φεστιβάλ εξέγερσης στην αίθουσα Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η δημοσιοποίηση για πρώτη φορά μιας «κρυφής» αλλά συνηθισμένης ανακοίνωσης-κάλεσμα για τη στήριξη των πολιτών στις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, με το «πέταγμα μιας γλάστρας από το μπαλκόνι», είναι τα κύρια ζητήματα που ανησυχούν τους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, εν όψει της επετείου εορτασμού του Πολυτεχνείου.
Στον συγκεκριμένο χώρο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός ατόμων μεταξύ των οποίων και ξένοι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι διαμένουν εκεί χρησιμοποιώντας υπνοσάκους. Το φεστιβάλ υποτίθεται ότι θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ωστόσο, οι αστυνομικοί είναι επιφυλακτικοί για αυτήν την εξέλιξη, καθώς εκτιμούν ότι η αίθουσα θα παραμείνει υπό κατάληψη, όπως είχε γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν, και το 2016.
Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο κτίριο να αποτελέσει ορμητήριο επιθέσεων. Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρουν επικεφαλής αξιωματικοί των μέτρων ασφάλειας, θα επιχειρηθεί και πάλι η «απομόνωση» των καταληψιών με την περιμετρική ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και αποτροπή ενίσχυσής τους από άτομα που θα συμμετάσχουν στην πορεία μνήμης.
7.000 και «μυστικοί»
Σημειώνεται ότι στα μέτρα ασφάλειας και περιφρούρησης των εκδηλώσεων και της πορείας θα συμμετάσχουν περίπου 7.000 αστυνομικοί, αριθμός λίγο μεγαλύτερος από τον περσινό, παρότι το 2016 λίγες ημέρες πριν από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, είχε ταξιδέψει στη χώρα μας ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στις συσκέψεις και επικοινωνίες με τους πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι πόρτες των πανεπιστημίων θα κλείσουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Το ίδιο θα συμβεί και στο Πολυτεχνείο, όταν ξεκινήσει η πορεία και το πανεπιστημιακό ίδρυμα θα περιφρουρηθεί περιμετρικά από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Ο αστυνομικός σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έχει ως βασική αρχή την απομόνωση ύποπτων ταραξιών και «καθοδήγησή» τους προς την περιοχή των Εξαρχείων. Περιλαμβάνει την ισχυρή αστυνομική παρουσία, πληροφοριακό δίκτυο, έγκαιρη ενημέρωση, πλαισίωση των ύποπτων ομάδων και παρέμβαση στην αρχή εκδήλωσης επεισοδίων. Εχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα σε αστυνομικά τμήματα, ενώ έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για έντονα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες, υπό το φόβο επιθέσεων εις βάρος τους.
Στο μεταξύ, σε επιτήρηση θα βρίσκονται καταλήψεις που φιλοξενούν πρόσφυγες στο κέντρο της πόλης, ενώ ήδη στην περιοχή των Εξαρχείων και όχι μόνο έχουν αναπτυχθεί «μυστικές» ομάδες αστυνομικών ειδικών υπηρεσιών για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων.