Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΦΥΓΗ

Το φως της αναζητεί η έρημη κοινωνία μας μέσα σε ένα ορυμαγδό αποκαλύψεων και καταστροφής. Συγκλονιστικές δημόσιες καταγγελίες έρχονται στο φως για τη δράση της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΜΙΤ στον πυρήνα της Εθνικής μας Άμυνας από τον καθ’όλα αρμόδιο Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Απέραντη σιωπή από τους πρωτεργάτες διαρροής και αξιοποίησης απόρρητων εγγράφων στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο ένας μετά τον άλλο επιλέγουν τη διαφυγή, εγκαταλείπουν τη χώρα για την Αμερική και τη Γαλλία «ποιούν την νήσσαν», προσποιούμενοι τους απασχολημένους.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι ο κ.Μητσοτάκης επέλεξε τον ευαίσθητο χώρος της Εθνικής μας Άμυνας για την πολιτική  αντιπαράθεσή του με τον κ.Τσίπρα, που αν μη τι άλλο προσφέρει σε καθημερινή βάση μία ευρεία γκάμα αποτυχημένης πολιτικής. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς; Το κοινωνικό μέρισμα της φτώχειας, την εξαφανισμένη ανάπτυξη, την από-επένδυση, την έρημη την αξιολόγηση ή το κόκκινο αίμα των δανείων που απειλεί να μας πνίξει μέσα στα capital control μας;

Αναμφίβολα ο κ.Μητσοτάκης οφείλει να επανεξετάσει του συμβούλους της αντιπολιτευτικής του τακτικής και τους πραγματικούς σκοπούς που αυτοί υπηρετούν. Αποτελεί πάγια τακτική η άλωση των κάστρων εκ των μέσα με πιο χαρακτηριστικό ίσως παράδειγμα την εξαφάνιση πολιτικών κομμάτων και προσωπικοτήτων που ευελπιστούσαν να αλλάξουν το χάλι μας. Ακόμα θα ψάχνεται ο δύσμοιρος κ.Θεοδωράκης που μπάζωσε μόνος του το ποτάμι του, στη μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία της πολιτικής του ζωής, παρέχοντας στήριξη στον κ.Τσίπρα και αναγνωρίζοντας τους Τούρκους της Θράκης. Τώρα εξαφανίζεται αδόξως. 

Τα ίδια και ο κ.Λεβέντης που επέλεξε στα γεράματά του να συμβιβαστεί κα να συναλλαχθεί αποκηρύσσοντας αγώνες δεκαετίων, για το έρημο το πολιτικό το παιδί του αναμφίβολα.

Ο κ.Τσίπρας για άλλη μία φορά ηττάται σε ένα δόλιο πολιτικό παιχνίδι ανωμαλίας εις βάρος της χώρας, σπαταλώντας το χρόνο του περιτριγυρίζοντας στις ευρωπαϊκές αυλές και τηλεφωνώντας στα γερμανικά φύλα για τη συντροφιά τους στην επερχόμενη πολιτική του καταδίκη. Με αριστουργηματική στρατηγική παίζει εντός, εκτός και επί τα αυτά αναλόγως τις εξελίξεις και εις βάρος του λαού του και ακόμα και της Άμυνας μας. Από τον Πλαστήρα στον Παπάγο και από τον Τσίπρα στον Μητσοτάκη αποτελεί μονόδρομος και νομοτέλεια αυτοσυντήρησης της Ελλάδας. Η ναρκοθέτησή της αυξάνει απλώς τις παράπλευρες απώλειες και το βάρος της τελικής ετυμηγορίας. Ούτε η Ευρώπη θα διαλυθεί, ούτε η Ελλάδα θα γίνει Κύπρος του ’74, όσο υπάρχουν ακόμα Έλληνες και Ελληνίδες.

Γυρίζοντας στην καταγγελία του Πάνου Καμένου οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν σε βάθος και να εκκαθαρίσουν το Στράτευμα από τους συνεργάτες του εχθρού και τους μεσάζοντες. Ιερείς της διαπλοκής και της καταδίκης της Ελλάδας στην απομόνωση, ντυμένοι πατριώτες παρείσφρυσαν επί δεκαετίες στην πολιτική και άμυνα του τόπου με την ανοχή επίορκων αξιωματούχων που αντάλλαξαν την πατρίδα τους με ατομικές εφήμερες ηδονές πλούτου και ακολασίας. Είναι γνωστά τα πρόσωπα σ'όλους. 

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ενώ πολλοί γνωρίζουν, λίγοι απέμειναν με το σθένος να κοιτάξουν την αλήθεια κατάματα. Οι περισσότεροι είναι σκυφτοί, άλλοι από φόβο άλλοι από ντροπή, άλλοι από ανέχεια. Λίγοι είναι έτοιμοι να πέσουν στο κενό για την Ελλάδα χωρίς ατομικά ανταλλάγματα και αυτοί διώκονται από τη ΜΙΤ. 

Κρίμα. Μία μέρα θα μας ρωτήσουν τα παιδιά μας: “Εσύ, τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;”, και τότε μόνο δεξιώσεις και φανφάρες θα φανούν, να μας θυμίζουν πόσο όμορφα κάηκε η Ελλάδα για άλλη μία φορά στην ιστορία της...

Ες αύριο τα νεότερα και σπουδαιότερα 

Thedayaftergr