Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Σε εξέλιξη ο «Δαίδαλος»: Προβλήματα στην Πάτρα – Καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/10/kaikokairia-dedalos-1000-750x375.jpg
Ξεκίνησε η κακοκαιρία στην Ελλάδα, καθώς έφτασε το πρώτο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό για φέτος, ο «Δαίδαλος».
Ηδη η κακοκαιρία χτύπησε σε Κεφαλονιά, Πρέβεζα και Πάτρα. Η ραγδαία αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ξεκίνησε από τα δυτικά και αργότερα θα πλήξει τα βόρεια, ενώ αργά το βράδυ ισχυρά φαινόμενα περιμένουμε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα άρχισε να βρέχει στα βόρεια προάστια, ενώ η συννεφιά έχει καλύψει όλο το Λεκανοπέδιο.
Σταδιακά η βροχόπτωση επεκτάθηκε σε όλη την πρωτεύουσα ενώ, σε συνδυασμό με την ώρα αιχμής, η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές κεντρικές λεωφόρους γίνεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
  Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ, βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι θα πλήξουν την Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη (26/10).
Σε ορισμένες περιοχές από νωρίς το πρωί ο «Δαίδαλος» έχει ήδη προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα.
Ισχυρή βροχόπτωση σημειώνεται στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, από νωρίς το πρωί, ενώ ορισμένες περιοχές του νησιού έμειναν χωρίς ρεύμα. Μάλιστα, στο χωριό Σαρλάτα Κεφαλληνίας σχηματίστηκε υδροστρόβιλος.Ασταμάτητη η βροχή και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πολλοί κεντρικοί δρόμοι της συμπρωτεύουσας μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σύμφωνα με το seleo.gr όχημα εξετράπη της πορείας του στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης πριν το τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς ανατολικά, ενώ πριν τον κόμβο Πανοράματος ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο, λόγω μηχανικής βλάβης. Επίσης λόγω της κακοκαιρίας είναι πολύ αυξημένη η κίνηση στο οδικό δίκτυο. 

Τα πρώτα προβλήματα στην Πάτρα μετά την άφιξη του «Δαίδαλου», του πρώτου ισχυρού βαρομετρικού του φθινοπώρου,  ξεκίνησαν από το  μεσημέρι. Ισχυρές αστραπές σκίζουν τον ουρανό της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ ξεκίνησε και δυνατή βροχόπτωση η οποία συνοδεύεται και από ισχυρούς ανέμους.
Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε τις πρώτες κλήσεις καθώς απαιτείται απάντληση υδάτων στην Πατρών – Αθηνών 10, ενώ θα παρέμβει και σε τρία δέντρα που έπεσαν στον Κατελόκαμπο, στο Μονοδένδρι και στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου.
Λίμνη σχημάτισαν τα νερά της βροχής στην πίσω πλευρά το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, στο πάρκινγκ, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειο.
Άμεσα σήμανε συναγερμό στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς υπήρχε κίνδυνος τα νερά απο το πάρκινγκ να καταλήξουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.
Η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα προκαλώντας την ανησυχία των υπευθύνων

Η πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες μέρες:

Τη Δεύτερα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται καταρχάς στα δυτικά και αργότερα μέσα στην ημέρα στα βόρεια, ενώ αργά το βράδυ ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Την Τρίτη 24/10, ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ από μεσημέρι, ο στροβιλισμός του Δαιδάλου πάνω από τη χώρα μας θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Την Τετάρτη 25/10, ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με βελτίωση στα δυτικά και βόρεια.
Την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη.