Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

"Ενθουσιασμένοι από την Πελοπόννησο οι Ρουμάνοι Δημοσιογράφοι



Εμφάνιση φωτο Κοριθνία.jpg 
Την Πελοπόννησο επισκέφθηκαν έξι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι εξειδικευμένοι για τον ποιοτικό και luxury τουρισμό. Το press trip διοργανώθηκε κατόπιν συνεργασίας του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έλαβε μέρος από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου.
Οι συμμετέχοντες Ρουμάνοι τουριστικοί συντάκτες, δημοσιογράφοι και blogger είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις ποιοτικές  υποδομές της Πελοποννήσου σε συνδυασμό με το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα του προορισμού και την γαστρονομία. Την ομάδα αποτελούσαν   διάσημοι τουριστικοί
συντάκτες και διαμορφωτές κοινής γνώμης όσον αφορά τον luxury κυρίως τουρισμό στη χώρα τους, με αρκετές αναφορές σε περιοδικά όπως το Cosmopolitan Ρουμανίας, το Haprpers Bazaar και το Glamour magazine. Επισημαίνουμε ότι τα παραπάνω τουριστικού περιεχομένου Μ.Μ.Ε. ακολουθούνται από χιλιάδες fan στα social media.
Εμφάνιση φώτο τρίπολη.JPG
Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Τρίπολη η θεματική Aντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου συνάντησε τους συμμετέχοντες δημοσιογράφους στους οποίους προσέφερε προϊόντα και πληροφοριακό υλικό από όλη την Πελοπόννησο και οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την περιοδεία τους και τη δυνατότητα που είχαν, να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα και τη γαστρονομία των περιοχών που επισκέφθηκαν.  Η κα. Νικολάκου ανέφερε ότι η Ρουμάνικη αγορά αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής τονίζοντας την επιτυχία της Πελοποννησιακής εβδομάδας τον περασμένο Ιούνιο στο ξενοδοχείο Pullman του Βουκουρεστίου και επεσήμανε την άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους επαγγελματίες τουρισμού στη διοργάνωση fam trip και press trip.
Εμφάνιση φώτο Μεσσηνία.jpg
Εμφάνιση φώτο Αργολίδα.jpgΟι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας και Μεσσηνίας όπου εκεί τους υποδέχθηκαν και τους καλωσόρισαν οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Απόστολος Παπαφωτίου και Γεώργιος Πετρίτσης στη Κορινθία, ο κ. Ιωάννης Σαρρής στην Αργολίδα και η Κ. Αντωνία Μπούζα στη Μεσσηνία.   Οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιοχών που επισκέφθηκαν και την δυνατότητα υψηλής παροχής υπηρεσιών των ξενοδοχειακών μονάδων.
Σε συνέχεια της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΕΟΤ της Ρουμανίας θα ακολουθήσει press trip και στις περιφερειακές ενότητες Αρκαδίας και Λακωνίας.
Οι δράσεις της Περιφερειακής Αρχής όσον αφορά την Ρουμάνικη αγορά θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας με μεγάλους tour operator όπως ο Christian Tour και ο Σύνδεσμος των Ρουμάνων TOs όσο και με τη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης της Πελοποννήσου τον Ιανουάριο στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Βουκουρεστίου ParkLake.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου