Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Προπηλακίστηκε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών από ομάδα φοιτητών

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/05/panepistimio-patras-1300.jpg
Για προπηλακισμούς κατηγορεί η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα  Κυριαζοπούλου.ομάδα φοιτητών κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Προέδρων όλων των Τμημάτων προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Πανεπιστήμιο τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Οπως αναφέρει η πρυτανεία σε ανακοίνωσή της στη συνάντηση προσήλθαν περίπου 150 άτομα τα οποία εξέθεσαν τα προβλήματά τους και έγινε συζήτηση με την Πρύτανη και τους Προέδρους των Τμημάτων. Στη συνέχεια «μετά από την
αναχώρηση των φοιτητών παρέμειναν περίπου 30 άτομα, τα οποία με προπηλακισμούς εναντίον της Πρυτάνεως και των Προέδρων, προσπαθούσαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και την Σύγκλητο, που ήταν ορισμένη για σήμερα, εμποδίζοντας βίαια την αποχώρησή τους από την αίθουσα.».

Η Πρυτανεία εξέφρασε τη λύπη της για τα γεγονότα, που όπως αναφέρει «δεν συνεισφέρουν σε εποικοδομητικό διάλογο, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τελικά δεν οδηγούν σε επίλυση των προβλημάτων ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας, εξαιτίας των συμπεριφορών ορισμένων ατόμων που δεν αρμόζουν στο Ακαδημαϊκό περιβάλλον ».