Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Βήμα πρόκρισης για την ΑΕΛ, 3-0 τη Παναχαϊκή

Σημαντικό βήμα για τη πρόκριση έκανε η ΑΕΛ επικρατώντας της Παναχαϊκής με 3-0 σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και με φάσεις και από τις δυο πλευρές.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις φάσεις που έκαναν ενώ οι φιλοξενούμενοι που στο πρώτο μέρος ήταν καλύτεροι δεν μπόρεσαν να
μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες τους. Είχαν μάλιστα και δοκάρι στο 3' αλλά και ένα ακυρωθέν γκολ στο δεύτερο μέρος.
Από την πλευρά της η ΑΕΛ με κυρίους εκφραστές τους Γιαννιτσάνη και Περόνε αλλά και τον ορεξάτο Κριζμάν πέτυχε τρία αλλά έφτασε πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 3-0 στη νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τη πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Μόλις στο 2' της αναμέτρησης ο Αποστολόπουλος μετά από ωραία κάθετη πάσα βρέθηκε τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο γκολκίπερ της ΑΕΛ.
Στο επόμενο λεπτό η Παναχαϊκή είχε δοκάρι με τον Κυνηγόπουλο. Ο Φωτάκης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον μέσο των φιλοξενούμενων που πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
Η ΑΕΛ στη πρώτη της επίθεση στο ματς άνοιξε το σκορ με τον Γιαννιτσάνη. Ήταν το 9' όταν ο Περόνε άνοιξε αριστερά στο νεαρό επιθετικό των γηπεδούχων ο οποίος μπήκε στη περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Βροντάρα που έκανε κακή εκτίμηση και έκανε το 1-0.
Η Παναχαϊκή έδειξε να μην πανικοβάλλεται από το γκολ που δέχθηκε και συνέχισε να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δυο λεπτά αργότερα ο Φωτάκης με έξυπνη μπαλιά είδε τη κίνηση του Ελευθεριάδη, του πέρασε τη μπάλα και με κεφαλιά ο Ελευθεριάδης έξω από τη περιοχή ανάγκασε τον Θεοδωρόπουλο σε ωραία επέμβαση.
Στο 19' η Παναχαϊκή έχασε μια ακόμα καλή στιγμή για να ισοφαρίσει την αναμέτρηση με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ελευθεριάδη. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έκανε κίνηση στο χώρο και δέχθηκε τη μπάλα, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό μπλόκαρε σωτήρια ο Θεωδορόπουλος.
Οι γηπεδούχοι με την σειρά τους απείλησαν ξανά στο 27' όταν ο Περόνε έδωσε στον Μασούρα που έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βρονταρά.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε και πάλι στην ομάδα της Λάρισας. Ήταν το 34' της αναμέτρησης όταν ο Γιαννιτσάνης έφυγε ταχύτατα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και λίγο πριν τη τελική γραμμή γύρισε παράλληλα με τον Μασούρα να μην προλαβαίνει και την άμυνα της Παναχαϊκής να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Στο δεύτερο μέρος η Λάρισα έφτασε νωρίς σε προβάδισμα δυο τερμάτων καθώς έκανε το 2-0 στο 51' με τον Περόνε. Η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο έξω από τη περιοχή. Ο Αργεντινός ανέλαβε την απευθείας εκτέλεση του και έστειλε τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και συνεχεία στα δίχτυα του Βρονταρά ο οποίος και πάλι δεν είχε σωστή αντίδραση.
Δυο λεπτά αργότερα και πάλι ο Ελευθεριάδης για την Παναχαϊκή βρέθηκε σε καλό σημείο, έπιασε και το σουτ το οποίο απομάκρυνε ο Θεοδωρόπουλος.
Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μπουν και πάλι στο ματς στο 68' όταν πέτυχαν ένα τέρμα που μόνο ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Σκουλάς, ξέρει γιατί το ακύρωσε. Σε κόρνερ από τα αριστερά ο Κυνηγόπουλος πήρε την κεφαλιά προ του Θεοδωρόπουλου και εν συνεχεία ο Μακρυδημήτρης την έσπρωξε στα δίχτυα. Ο κ. Σκουλάς ακύρωσε το γκολ πιθανόν για φάουλ του Κυνηγόπουλου στον γκολκίπερ της ΑΕΛ.
Η ΑΕΛ έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 78' όταν ο Κριζμάν που είχε περάσει στο ματς δυο λεπτά νωρίτερα έδωσε στον Περόνε που βγήκε πλάγια, ο Αργεντινός επανέφερε δίνοντας στον Γιαννιτσάνη που έκανε το σουτ, ο Βρονταρας έδιωξε και από κοντά ο Κριζμάν ο οποίος καλυπτόταν έκανε το 3-0.
Στο 81' και πάλι ο Κριζμάν θα μπορούσε να κάνει τέσσερα τα γκολ για την ομάδα του αλλά το σουτ που επιχείρησε μετά από εντυπωσιακή ενέργεια έδιωξε ο Βρονταράς.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Σκουλάς από τη Θεσσαλία κιτρίνισε τους Φωτάκη, Μπουτζίκο, Γκέσιο από πλευράς Παναχαϊκής και τους Περόνε, Λαγό από πλευράς ΑΕΛ.
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Κούσας, Καρατάσιος, Κοντόρ, Λαγός, Μπάλλας (76' Κριζμάν), Μασούρας (82' Μακρής), Περόνε, Κρητικός (70' Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης.
Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Αγουρίδης, Γκίνο, Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Αποστολόπουλος (52' Μασούρας), Λουμπαρδέας, Γκέσιος (55' Σπανός), Κυνηγόπουλος (82' Στεργίδης), Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης.

8ος όμιλος
Η Βαθμολογία


1. Παναθηναϊκός 6
2. ΑΕΛ 3
3. Παναχαϊκή 3
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 0