Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Το 2ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (ΠΑΤΡΑ)





    ΝΟ.Δ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                 Κόρινθος: 25-10-2017
      Τοπική Οργάνωση
        Δήμου Κορινθίων


Ταχ. Δ/νση: Πυλαρινού 45 1ος όροφος
Τ.Κ.: 20 131, Κόρινθος
Τηλ.: 2741 401780
E-mail: dimto.nd.korinthou@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                       
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με επιτυχία το 2ο προσυνέδριο της ΝΔ για «τους Νέους». Η νέα γενιά θα είναι στο επίκεντρο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Για τον λόγο αυτό, η ΝΔ μέσω μιας τολμηρής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης από κάτω προς τα πάνω, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, θα προσπαθήσει να παράσχει όλα εκείνα τα εφόδια, που απαιτούνται και συνδέονται και με την αγορά εργασίας. Επιγραμματικά αναφέρουμε τα εξής:


Άμεση προτεραιότητα, θα είναι όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, λαμβάνοντας κουπόνι ύψους €180 το μήνα  για 10 μήνες το χρόνο. Στο Δημοτικό σχολείο και στο Γυμνάσιο, θα διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο για  αυτόνομα και δημιουργικά δημόσια σχολεία που δεν θα βασίζονται στην “παπαγαλία”. Με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς, περισσότερη ελευθερία, αλλά και μεγαλύτερη λογοδοσία και διαφάνεια, μέσα από τακτική αξιολόγηση της διοίκησης, των ίδιων των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου όπως ακριβώς γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες. Με νέα προγράμματα σπουδών, που θα συμπεριλαμβάνουν διευρυμένα  και πιο σύγχρονα αντικείμενα, όπως ο προγραμματισμός, η επιχειρηματικότητα, η οδική συμπεριφορά και η κοινωνική αγωγή, τα οποία θα ενθαρρύνουν την ομαδική εργασία, την κριτική σκέψη, την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητα, αντί για την αποστήθιση. 

Στην επαγγελματική εκπαίδευση, έμφαση θα δοθεί στον επαγγελματικό προσανατολισμό στα σχολεία, ώστε να αναδεικνύονται οι δεξιότητες όλων των παιδιών. Θα προταθεί η εισαγωγή του θεσμού της πρακτικής άσκησης για όσους μαθητές  το επιθυμούν, σε τοπικές επιχειρήσεις  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και η δημιουργία του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου. Τέλος, θα προταθεί η καθιέρωση μεταλυκειακών προγραμμάτων μαθητείας στα ΙΕΚ, τα οποία θα συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση με την απασχόληση σε επιχειρήσεις.

Για τα Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία, στόχος είναι η δημιουργία ενός τουλάχιστον Πρότυπου-Πειραματικού σχολείου σε κάθε Περιφερειακή ενότητα.

Στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, απόλυτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί η κατάργηση των νομών Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου. Στόχος θα είναι τα Ιδρύματα  να έχουν, υπό προϋποθέσεις, τη δυνατότητα να ιδρύουν ξενόγλωσσα προγράμματα, διεπιστημονικά μεταπτυχιακά, εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα, Σχολές Δια Βίου Μάθησης, ειδικά ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης σε δεξιότητες αιχμής και θερινά προγράμματα. Επιπλέον, επειδή το Πανεπιστήμιο είναι χώρος δημιουργίας και ανταλλαγής γνώσης και νέων ιδεών, χώρος δημιουργικής σύνθεσης, και όχι χώρος παραβατικότητας και ανομίας, το άσυλο θα αποκτήσει το πραγματικό του νόημα.

Τέλος, για την ΝΔ και τον Πρόεδρο μας, η επένδυση στους νέους, που επέλεξαν να μείνουν εδώ αλλά και στην επιστροφή πολλών από όσους έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κρίσης και της έλλειψης προοπτικής στο εξωτερικό, είναι ένα μεγάλο στοίχημα.



                                                                         Ο Πρόεδρος
                         ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Κορίνθου

                                                       Ιωάννης Χ. Τσάκωνας