Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Σωτήρης Κωνσταντινίδης: «Ζωή σαν παραμύθι»

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Εβαζε γκολ πάντα εκεί που δεν τον περίμεναν, τον είπαν... γιατρό των γκολ 6 χρόνια στην AEK - Ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης σε μια απολαυστική συνέντευξη!!! 

Στην ιστορία της ΑΕΚ πάντα έχουν ξεχωριστή σημασία εκείνοι που επιλέγουν να φορέσουν τη φανέλα της, ρισκάροντας πολλά. Παίκτες που συνδέονται με έναν
μαγικό τρόπο με την Ενωση και γίνονται κομμάτι της. Όπως ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης. Το 1998 ρίσκαρε την καριέρα του, για να παίξει στην ΑΕΚ, κλείνοντας την πόρτα σε Ολυμπιακό και Αρη που ήθελαν να τον αποκτήσουν. Ηθελε να ζήσει το δικό του όνειρο και το έκανε. Πέρασε μια εξαετία σαν παραμύθι όπως λέει ο ίδιος.
Ανταμώσαμε πριν από λίγες εβδομάδες, στον Βόλο για τον τελικό του κυπέλλου. Ηταν έκπληξη, γιατί είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί κοντά στην ΑΕΚ. Όπως θα διαπιστώσετε, η καψούρα γι’ αυτήν δε σβήνει ποτέ. Ο «γιατρός», μπορεί να μη…γιάτρεψε τα κενά της ΑΕΚ στα χρόνια του, αλλά έδωσε τα πάντα. 201 παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ, 50 γκολ. Δύο κύπελλα, χαμένες ευκαιρίες για πρωτάθλημα. Μέσα στη δεκάδα των «κιτρινόμαυρων» σκόρερ όλων των εποχών για τον θεσμό του κυπέλλου. Και σήμερα, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος, μιλά για όσα έζησε. Που όπως θα διαπιστώσετε, μόνο λίγα δεν ήταν.
  • Πως ήταν το δικό σου ποδοσφαιρικό ξεκίνημα; Ποια ήταν η πορεία σου μέχρι τον Ηρακλή;
«Τα παιδιά εκείνα τα χρόνια είχαμε μοναδική διέξοδο το ποδόσφαιρο. Εγώ ξεκίνησα να παίζω στα τσικό του Εθνικού Σιδηροκάστρου, της ομάδας του χωριού μου. Σιγά – σιγά, όσοι είχαμε ταλέντο και ήμασταν καλοί, ανεβήκαμε στη μεγάλη ομάδα που έπαιζε τότε στη Δ’ Εθνική. Κάποια στιγμή, παράγοντες όπως ο Θεοδωρίδης του Ηρακλή και ο Καραντινίδης από τις Σέρρες, άκουσαν το όνομα μου. Ηρθαν, με είδαν, τους άρεσε το παιχνίδι μας. Κάπως έτσι έκλεισε η μεταγραφή στον Ηρακλή».

enwsigr .