Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Χρόνια πολλά Πρόεδρε...

kostas-karamanlis-ekloges-2009
Τα χρόνια της Μνημονιακής λαίλαπας αποδείχτηκε περίτρανα η τιμιότητα και το ήθος του μεγάλου πατριώτη Κώστα Καραμανλή, του φυσικού ηγέτη της κεντροδεξιάς, του πολιτικού που προστάτεψε την πατρίδα μας από τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα που τελικά κατάφεραν την (ήδη συμφωνημένη) υποδούλωση της Ελλάδας επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.
Τιμούμε σήμερα την ημέρα γενεθλίων του, τον τελευταίο Πατριώτη Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που με αξιοπρέπεια και θάρρος – μακριά από πολιτικό και προσωπικό κόστος –  είπε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Καραμανλικής ΝΔ και του συνόλου της
μετριοπαθούς Κεντροδεξιάς Παράταξης...
Βοηθούμε τη «Μνημονιακή» σκέψη:
  1. Η Χώρα μπήκε στο Μνημόνιο «άδικα» και ως αποτέλεσμα μεθοδευμένων πολιτικών αποδυνάμωσης του γεωστρατηγικού της ρόλου και της εθνικής της οικονομίας.
  2. Η υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο και η εν συνεχεία διαχείρισή του έγινε και γίνεται με όρους μη συμβατούς με το Ευρωπαϊκό δίκαιο και ιδιαιτέρως σε ότι αφορά το κοινωνικό κράτος.
Και τα δύο αυτά σημεία, θα ήταν κομβικά για την αντιμετώπιση της κρίσης, πρωτίστως σε εθνικό επίπεδο για τη δημιουργία κλίματος ομόνοιας και κατόπιν σε επίπεδο διαπραγμάτευσης αναφορικά με το οπλοστάσιο που έχει η πατρίδα μας απέναντι στην παράνομη επιβολή μέτρων λιτότητας και εξαθλίωσης του πληθυσμού μας.
Εξηγούμαστε και για τα δύο ανωτέρω σημεία.
  1. Η πρόσφατη παρουσίαση βιβλίου The Greek Political Economy: 2000-2015», σχετικά με την πενταετία της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, απέδειξε για μία ακόμη φορά πως ο πρώην πρωθυπουργός παρέλαβε ένα δημοσιονομικό εκτροχιασμό από τον Κώστα Σημίτη και με αίσθημα ευθύνης προσπάθησε να μετριάσει το κακό, απέναντι στις ήδη διαμορφωμένες ορέξεις των ξένων. Επιπλέον με κινήσεις υψηλής γεωστρατηγικής δυναμικής έδειξε πως η «μικρή» Ελλάδα μπορεί να πει «μεγάλα» ΟΧΙ και να θωρακιστεί απέναντι σε σχέδια υποδούλωσής της.
  2. Οι συνεχείς και με ένταση τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για την «αντισυνταγματικότητα» των μέτρων που λαμβάνει το Eurogroup (άτυπο καταχρηστικό όργανο) έναντι της Ελλάδας, που έρχονται σε αντίθεση με τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών.
Τα ανωτέρω αντιλαμβάνονται σήμερα όλοι οι συνετοί πολίτες του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού που ταυτόχρονα απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες διότι δεν εκφράζονται από τους διχαστικούς λόγους των Σαμαρά χτες και Μητσοτάκη αύριο. Αυτοί οι πολίτες πίστεψαν και πιστεύουν στον Κώστα Καραμανλή.
Ποιος είναι ο Κώστας Καραμανλής; Ο τελευταίος πατριώτης Πρωθυπουργός που είπε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και τον προστάτεψε με πολιτικό και προσωπικό κόστος!
  • Ποιος ζήτησε Εθνική συναίνεση για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που μετέπειτα έγινε βαθιά πολιτική και θεσμική;
  • Ποιος άνοιξε νέους δρόμους στην ενέργεια και τις μεταφορές της χώρας μας;
  • Ποιος είπε ΟΧΙ στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ;
  • Ποιος έκανε την Ελλάδα σημείο σταθερότητας στην εύφλεκτη περιοχή των Βαλκανίων;
  • Ποιος αρνήθηκε νέα εξοπλιστικά;
  • Ποιος απειλήθηκε κόντρα στα συμφέροντα υποδούλωσης της Ελλάδας;
Και άλλα πολλά!!
Ο Κώστας Καραμανλής, διατηρεί το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα, γιατί πολέμησε τα συμφέροντα και πολεμήθηκε με χυδαιότητα από τους μιντιακούς νταβατζήδες, όσο κανένας άλλος. Το ίδιο πολεμήθηκαν και αυτοί που υπερασπίστηκαν τις αρχές και αξίες του Καραμανλισμού και προσπάθησαν να δώσουν μία συνέχεια στο ηθικό πλεονέκτημα του Πυρσού της Νέας Δημοκρατίας, στις εσωκομματικές εκλογές της παράταξης.
Η Κώστας Καραμανλής, «έπεσε» το 2009 μετά από ένα πολυετή λυσσαλέο πόλεμο λάσπης των εθνοπροδοτικών συμφερόντων.
Όμως, «έπεσε» καθαρός. Είπε την αλήθεια.  Έδειξε το δρόμο για το ΦΩΣ. Δεν είναι τυχαίο που όλοι έχουν στην καρδιά τους την ελπίδα σωτήριας επιστροφής του ή των εκφραστών της δικής του ηθικής και ειλικρίνειας.
Σήμερα, η δικαιοσύνη αναλαμβάνει να διαλευκάνει το ΠΑΣΟΚικό σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, το σχέδιο υποκλοπών και αυτό της εξόντωσης του πρώην Πρωθυπουργού. Οι πολιτικοί, που βρίσκονται στην ηγεσία της ΝΔ, οφείλουν να ξαναπιάσουν το νήμα της ηθικής και της αξιοπιστίας από το 2009. Τότε και μόνο τότε, η ΝΔ έδειξε ποια πραγματικά είναι. Αντιστάθηκε απέναντι στο λαϊκισμό δεν πρόταξε καμία παροχολογία, γιατί το πολιτικό διακύβευμα δεν ήταν των αυξήσεων και των παροχών, αλλά της ολοκληρωτικής παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας.
Με αυτές τις αρχές και αξίες η ΝΔ έλαβε 33,5% στις εκλογές του 2009 με «λαβωμένο» Καραμανλή και
άγγιξε το 29% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 με Μεϊμαράκη,
συγκρουόμενη με τα ψέματα τη λάσπη και τη διαπλοκή, εντός και εκτός της παράταξης.

Η Καραμανλική ΝΔ απέδειξε πως είναι η μόνη ικανή πολιτική δύναμη να συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες και να εμπνέει, να δίνει ελπίδα, πως μπορεί και πάλι να τα καταφέρει. Η μόνη που μπορεί να τα καταφέρει!
Το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα της Καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνεται στην προεκλογική αφίσα του 2009. Ήταν η μεγάλη υπεύθυνη στάση του τελευταίου πατριώτη Πρωθυπουργού.
kostas-karamanlis-ekloges-apofash-ey8hnhs-2009.jpg

Οι κάτοικοι αυτής της πατρίδας, να είναι σίγουροι πως όλοι οι πολιτικοί που πίστεψαν και υπερασπίζονται αυτή την αλήθεια, διατηρούν μέσα τους δυνατή τη φλόγα του Πυρσού. Είναι εδώ και θα την ξανανάψουν στις καρδιές της ταλαιπωρημένης και διχασμένης Ελλάδας μας.
Σε περιμένει η Ελλάδα Πρόεδρε, να έρθεις σαν αστραπή!



 
Το ΦΩΣ θα είναι εκτυφλωτικό!
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com
https://www.facebook.com/rigillis18