Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Έπρεπε να του απαγορευθεί η είσοδος στο Ίδρυμα Νιάρχου!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μέσα στη γενική σύγχυση παραλίγο να το ξεχάσω!
Όχι δηλαδή πως θα εντυπωσιαστείτε – τόσα έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια από τον Αλέξη – αλλά για να μην… ξεχνιόμαστε.
Ως γνωστόν, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αποτελεί πλέον τον συνήθη τόπο των… εκτελέσεων (των θεατρικών, εννοώ) του κ. Τσίπρα.
Όποτε επισκέπτεται τη χώρα κάποιος ξένος ηγέτης, τον πηγαίνει στην Ακρόπολη και στο Ίδρυμα Νιάρχου.
Αυτή τη φορά, με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν, το τερμάτισε.

Είπε στην ομιλία του:
«Θα ήθελα, κατ’ αρχάς, να σας ευχαριστήσω όλους για σας για την παρουσία σας σήμερα εδώ, όλους και όλες. Να ευχαριστήσω τον Εμμανουέλ. Να σας καλωσορίσω στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ένα Ίδρυμα που συμβολίζει, θα έλεγα, την επιστροφή της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας, διότι αυτός ο τόσο υπέροχος χώρος, που στεγάζει την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη, δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης και εγκαινιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλάζοντας την εντύπωση των Ελλήνων πολιτών, των Αθηναίων, αλλά και των επισκεπτών, για τις δυνατότητες αυτής της χώρας. Και πιστεύω ότι αποτελεί και ένα εξαιρετικά θετικό παράδειγμα για την αρμονική συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο φορέα. Και ένα εξαιρετικά θετικό παράδειγμα, ότι μεγάλα έργα μπορούν να πραγματοποιούνται σε αυτό τον τόπο, να τελειώνουν στην ώρα τους και να αξιοποιούνται, κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, με όφελος σημαντικό προς την κοινωνία».
Μάλιστα! Αυτά έγιναν στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017!
Να θυμίσω μόνο ότι στις 31 Ιουλίου του 2009, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για τη δημιουργία Εθνικής Βιβλιοθήκης και Λυρικής Σκηνής στο Φαληρικό Δέλτα.
Μάλιστα, εισηγήτρια ήταν η βουλευτής τότε του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη, αρχιτέκτων και ζωγράφος, που είχε αναλάβει την εισήγηση του νομοσχεδίου εκ μέρους του κόμματός της (του ΣΥΡΙΖΑ, έ;) συμφωνούσε με την δωρεά και είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ της δωρεάς από το βήμα της Βουλής.
Ξαφνικά, όμως, το νομοσχέδιο της αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε!
Όπως έγινε γνωστό, είχαν τότε συνεδριάσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν αποφασίσει να καταψηφίσουν!
Σήμερα, που πλέον το έργο, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε και καταψήφισε, έχει ολοκληρωθεί, ο κ. Τσίπρας το χρησιμοποιεί για να οργανώνει τις φιέστες του, επαινώντας μάλιστα αυτό που καταψήφισε! Και παρουσιάζοντάς το ως υπόδειγμα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!
Τέτοια υποκρισία!
Και όχι μόνο αυτό! Δεν τα λένε αυτά μόνο ενώπιον των ξένων. Μας τα λένε κι’ εμάς.
Στις 6 Σεπτεμβρίου (του 2017, βέβαια), Ξανθός και Πολάκης ευχαρίστησαν θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την πρωτοβουλία δωρεάς, ύψους άνω των 200 εκ. ευρώ, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση της Υγείας στη χώρα.
Και είναι τέτοιο το θράσος τους, που δήλωσαν:
«Είναι αλήθεια πως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε προβεί σε σημαντικές δωρεές και στο παρελθόν. Η διαφορά με το σήμερα είναι ότι η προσφορά του στην κοινωνία γίνεται πιο αποτελεσματική, αφού οι δωρεές του υλοποιούνται σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού του Υπουργείου για την στήριξη και ανασυγκρότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».
Αυτοί δηλαδή που καταψήφιζαν τις δωρεές του Ιδρύματος Νιάρχου λένε πως βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία μαζί του!
Κανονικά, του κ. Τσίπρα έπρεπε να του έχει απαγορευθεί η είσοδος στο Ίδρυμα Νιάρχου…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ