Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ: Χριστοφοράκος και 17 στελέχη της Siemens για την προμήθεια του C41


Συνολικά 18 άτομα παραπέμπονται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, γνωστό ως C41, μεταξύ των οποίων o άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens,Μιχάλης Χριστοφοράκος και άλλα πρώην στελέχη της Siemens, για δωροδοκία και άλλα
αδικήματα.
Ένα έργο που είχε αναλάβει η αμερικάνικη κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την Siemens και κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο 259.032.250 ευρώ χωρίς ωστόσο να λειτουργήσει ποτέ εξ ολοκλήρου.
Στο υπ΄αριθμόν 1732/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα – πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρείας- φέρεται ότι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους, έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».
Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση -όπως και στην σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ που εκδικάζεται αυτή την περίοδο- αποδίδεται στον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas παραπέμπεται να δικαστεί για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση.

Μαζί του παραπέμπονται οι Michael Kutscheneuter, R. Siekatzek, Γεώργιος Καραμάνης, Εμμανουήλ Βαρδάκης, Ελευθέριος Λώλος, Γεράσιμος Βασιλάτος, Παναγιώτης Αναστόπουλος, Ιωάννης Πετρόπουλος, Παναγιωτης Μέρτης, Γ. Καλδής, Αλ. Λέτσας, Σάββας Γιαννακάκης, Αθ, Ράμμος και Βασίλειος Τυρογαλάς, Διονύσης Δενδρινός, Gr. Clark, Russ Maghew.

Arouraios.gr