Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Στα "ερυθρόλευκα" ο Μακρόν με το Νο 10 στην πλάτη.



Μια φανέλα του Ολυμπιακού, με το όνομά του και με τον αριθμό 10 στην πλάτη, απέκτησε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.
Κατά την επίσκεψή του στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, στην οδό Διδότου στο κέντρο της Αθήνας, ο Γάλλος πρόεδρος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Γάλλο
πρώην ποδοσφαιριστή Κριστιάν Καρεμπέ, βασικό στέλεχος της Εθνικής Γαλλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ το 1998 και το Euro το 2000.

Ο πρώην παίκτης της Εθνικής Γαλλίας, του Ολυμπιακού και της Ρεάλ έφτασε στο Γαλλικό Ινστιτούτο κρατώντας μία κόκκινη τσάντα. Μέσα ήταν η «ερυθρόλευκη» φανέλα με το Νο 10 στην πλάτη και το όνομα του προέδρου της Γαλλίας.
Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι φανατικός υποστηρικτής της Μαρσέιγ και έπειτα από τη συνάντησή του με τον Κριστιάν Καρεμπέ τόνισε: «Ο Ολυμπιακός και η Μαρσέιγ έχουν κάτι πολύ κοινό. Είναι και οι δύο ομάδες ενός μεγάλου λιμανιού».

Ο Καρεμπέ, ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2001 έως το 2004 και σήμερα είναι σύμβουλος στρατηγικής της πειραϊκής ΠΑΕ, πρόσφερε δώρο στον Γάλλο πρόεδρο την ερυθρόλευκη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας.