Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Έρχεται δύσκολη νύχτα - Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό

Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό! Έρχεται δύσκολη νύχτα – Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση | Newsit.gr Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει έξω από το Σοφικό Κορινθίας και προχωρά προς το χωριό Αλμυρή.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση και έχει εξαπλωθεί λόγω των ανέμων, εντάσεως 5 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.
Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων, ενώ μέχρι, αργα το βράδυ, ρίψεις νερού έκαναν 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Υδροφόρες και μηχανήματα ττης Αντιπεριφερειας Κορινθιας και το δήμου Κορινθίων βρίσκονται στη μάχη με τις φλόγες.

Με υπόδειξη της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκε, -καθαρά για προληπτικούς λόγους- η μεγάλη κατασκήνωση του RANCH και τα εκατοντάδες παιδιά μεταφέρονται σε άλλη περιοχή. 
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης, η πυρκαγιά είναι μεγάλη και καίει σε δασώδη δύσβατη περιοχή κοντά στην Άνω Αλμυρή. Η φωτιά πλησίασε τα σπίτια του οικισμού αλλά αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.  
Νωρίτερα, όπως ο ίδιος δήλωσε, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους κατασκήνωση με 550 παιδιά στην περιοχή του Σοφικού τα οποία είναι ασφαλή και έχουν μεταφερθεί σε σχολεία μακριά από την περιοχή της πυρκαγιάς.
Παράλληλα ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και απέκτησε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων, ωστόσο «η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων -και ιδιαιτέρως των εναέριων μέσων- ήταν άμεση και έχει συμβάλει στον περιορισμό της αρχικής έντασης της πυρκαγιάς. Παράλληλα συμβάλλουν και οι καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή έβρεξε».
Αναφορικά με την εκκένωση της κατασκήνωσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα παιδιά έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται ασφαλή στο Γυμνάσιο Σοφικού.
Η φωτιά, που έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή, δεν απειλεί, αυτή την ώρα τουλάχιστον, οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων εστιάζονται στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.
Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι έχουν πέσει πλέον, ενώ νωρίτερα έβρεξε για λίγο στην περιοχή. Όμως δεν έγινε εφικτό να περιοριστεί, λόγω της βροχής, η πυρκαγιά.
Σκληρή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν αυτή την ώρα 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων...
ΑΠΕ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Ροδινά Ζαχάρως 

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Ροδινά στην Ζαχάρω.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Μικρές εστίες εντοπίζονται σε χαράδρα όπου η πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο οι πυροσβέστες έχουν «κυκλώσει» το σημείο, ώστε να επέμβουν άμεσα εάν διαπιστωθεί αναζωπύρωση.