Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ο Ολυμπιακός επαιξε... όσο χρειαζόταν και έστειλε την Παρτιζάν... σπίτι

Επαιξε... όσο χρειαζόταν για να αποκλείσει την Παρτιζάν
Στα πλέι οφ του Champions League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός ότι έκανε τα εύκολα δύσκολα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Παρτιζάν και σε συνδυασμό το 1-3 του πρώτου αγώνα πήραν την πρόκριση. Καρσελά (22’) και Φορτούνης (51’) τα γκολ του Ολυμπιακού, ενώ οι
φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν δύο φορές με τους Σουμάχ (33’) και Τζούρτζεβιτς (84’)

Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή δυνατά και δεν ήθελε σε κανένα σημείο να αφήσει περιθώρια στην Παρτιζάν να κάνει παιχνίδι και να πιστέψει στο ενδεχόμενο ανατροπής. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 22’ μετά από ένα τραγικό λάθος του Κλιάιτς.
Ο Καρσελά εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα της Παρτιζάν και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0. Στο 33’ ήταν η σειρά του Καπίνο να κάνει λάθος και να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι.
Ο Γιάνκοβιτς έκανε το μακρινό σουτ, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια κι ο Σουμάχ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Το 1-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στο 51’ ο Κούτρης έβγαλε τη σέντρα και ο Φορτούνης με κεφαλιά έκανε το 2-1 κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση.
Οι παίκτες του Χάσι μετά το 2-1 χαλάρωσαν και παραλίγο να τους στοιχίσει ακριβά. Στο 84’ ο Γιάνκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τζούρτζεβιτς έκανε απευθείας το σουτ και ισοφάρισε σε 2-2.
Δύο λεπτά αργότερα, μετά από τραγικό λάθος του Οτζίτζα ο Γιάνκοβιτς βρέθηκε μόνος του τετ α τετ, αλλά το σουτ του πήγε πολύ ψηλά. Μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, που αν είχε σκοράρει η Παρτιζάν θα έβαζε σε περιπέτειες τον Ολυμπιακό.
Στα τελευταία λεπτά οι Πειραιώτες δεν απειλήθηκαν και πανηγύρισαν την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, όπου θα μάθουν την Παρασκευή τον αντίπαλό τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (72’ Ζντιέλαρ ), Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε, Μαρίν (84’ Σιώπης), Καρσελά, Φορτούνης (70’ Σεμπά ), Μπεν.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Βουλίτσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Όστοϊτς, Μίλετιτς, Γέφτοβιτς (79’ Κόσοβιτς), Εβέρτον, Γιάνκοβιτς, Σουμάχ (54’ Πάντιτς ), Ταουαμπά (85’ Ιλιτς), Τζούρτζεβιτς.


Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του 3ου προκριματικού, οι πέντε υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Champions League είναι οι εξής:

Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν), Αστάνα (Καζακστάν), Ριέκα (Κροατία), Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) και Σλάβια Πράγας (Τσεχία).

Σημειώνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ και συνεπώς είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Οι «ισχυροί»
Ολυμπιακός 64.580
Σέλτικ 42.875
Κοπεγχάγη 37.800
ΑΠΟΕΛ 26.210
Μάριμπορ 21.125

Οι «αδύνατοι»
Καραμπάγκ 18.050
Αστάνα 16.800
Ριέκα 15.550
Χάποελ Μπερ Σεβά 10.875
Σλάβια Πράγας 8.135 


 Πρόκριση στην παράταση για ΑΠΟΕΛ

Στα πλέι οφ του Champions League προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ. Το ντεμπούτο του Γιώργου Δώνη ήταν εντυπωσιακή και οι Κύπριοι κέρδισε 4-0 στην παράταση (1-0 κ.α.) την Βιτορούλ.
Στο 54' ο Καρλάο έκανε το 1-0 και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να πετύχυν κάποιο γκολ και έτσι οδηγήθηακν στην παράταση. Εκεί ο ΑΠΟΕΛ ήταν καταιγιστικός και σημείωσε τρία τέρματα.
Στο 93’ ο Μερκής έκανε το 2-0 και ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Καμάργκο σφράγισε την πρόκριση. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το γκολ του Εφραίμ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, όπου διαμόρφωσε και το τελικό 4-0.
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο (80’ Μερκής), Ρουέδα, Μιλάνοφ, Λάγο, Βινίσιους, Μοράις, Μπερτόλιο, Βάντερ (88’ Εφραΐμ), Αλωνεύτης (55’ Εμπεσίλιο), Ντε Καμάργκο.
Βιτορούλ: Ριμνιτσεάνου, Κονσταντίν, Μπενζάρ, Κόμαν, Τσίρου, Νεντέλτσου (82’ Μλάντεν), Λόπες, Μπολί, Γκανέα, Τσικαλντάου (82’ Ερέα), Τσίτσου. (96’ Περέιρα).