Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ο καιρός του : «κατόπιν δικών μας ενεργειών» έχει τελειώσει…

Απάντηση στο άρθρο του κ. Ψαράκη που δημοσιεύτηκε στους "Δυτικούς κορινθιακούς Ορίζοντες".


Της Γιώτας Μπάγκα*

http://ekorinthos.gr/wp-content/uploads/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1-crop-1.jpgΜέσα στις ποικίλες αντιδράσεις  θετικές και αρνητικές που προκάλεσε το άρθρο μου «Όχι τα σκουπίδια σου στην αυλή μας » http://ekorinthos.gr/2017/07/24/oxi-ta-skoypidia-soy-stin-ayli-mas/ μία ήταν που με εξέπληξε περισσότερο, αυτή του συναδέλφου  κ. Ψαράκη και για τους λόγους που θα σας εκθέσω παρακάτω:  
 Απογοητεύομαι πάρα πολύ που άτομα τα οποία διετέλεσαν αρχηγικά  στελέχη της διοίκησης του τόπου μου επί σειρά ετών, κοιτούν το δέντρο και χάνουν το δάσος .

Δεν μπορεί ενώπιον ενός τέτοιου προβλήματος, όπως το θέμα που αναφέρω στο άρθρο μου και οι επικείμενες περιβαλλοντικές, υγειονομικές , τουριστικές και πολιτισμικές συνέπειες που θα επέλθουν στον Δήμο μας να αφήνουν αδιάφορους τους πρώην πολιτικούς μας ηγέτες οι οποίοι, ενδιαφέρθηκαν να σχολιάσουν δημόσια επί του θέματος, όχι προκειμένου να προστατέψουν το Δήμο που επί σειρά ετών υπηρετούσαν , αλλά για να μας υπενθυμίσουν- μην τύχει και ξεχάσουμε - την προσφορά τους στο Δήμο.. 
Από την ημέρα που δημοσιεύτηκε το άρθρο μου ακολούθησαν και άλλες δηλώσεις αιρετών άλλων Δήμων και κανένας δεν μας διαβεβαίωσε  ότι η περιοχή μας είναι εκτός αυτού του σχεδιασμό ενώ παράλληλα οι αντιδράσεις από τον τόπο μας παραμένουν χλιαρές. 
Και κλείνοντας  να σας θυμίσω ένα ωραίο ρητό του Μπίσμαρκ 
 Ένας πραγματικά μεγάλος άντρας διακρίνεται από τρία σημεία: Μεγαλειώδης σχεδιασμός, ανθρώπινη εκτέλεση, μετριοφροσύνη στην επιτυχία.

Η κ. Γιώτα Μπάγκα είναι εκπαιδευτικός από το Ξυλόκατρο - Πολιτευτής Κορινθίας με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ