Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ

της Λέττας Καλαμαρά

Σαν να μην πέρασε μία μέρα, η Ελλάδα και η σοφή πρωτεύουσα της Αθήνας είναι παραδομένη και πάλι στος έλεος του Θεού. Τίποτα δεν μάθαμε, σε τίποτα δεν αλλάξαμε. Καμμένη γη στην Πάρνηθα παρέδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, καμμένη γη από τον Κάλαμο μέχρι και τη Μαλακάσα θα παραδώσει και ο σημερινός ομόλογός του Αλέξης Τσίπρας στα εκατομμύρια κατοίκων της Αττικής. Καμμένοι πνεύμονες ζωής που θα θυμίζουν στις νεώτερες αγέννητες καμμένες γενιές τα κατ'εξακολούθηση ίδια λάθη μας.

Δεκαετίες θα περάσουν μέχρι να αναπνεύσει ξανά η Αττική. Λάθος αποφάσεις των ιθυνόντων που υποτίθεται ότι εκλέγονται από το λαό για να τον προστατεύουν και να τον φροντίζουν για την ευημερία του. Ασφαλώς αυτό που μεριμνούν είναι η παραμονή τους στην εξουσία και ο σφετερισμός της διαμοιράζοντας ψυχία από τα λάφυρα των δανειστών της ζωής μας. Ποιος φταίει πιο πολύ, η κρατική εξουσία, η τοπική αυτοδιοίκηση ή ο λαός που τους εκλέγει δεν έχει σημασία. Δέκα χρόνια μετά την καταστροφή της Πάρνηθας ο ελληνικός λαός παραμένει αμετανόητος, πιστός στο δόγμα της "αρπαχτής". Πιστός στην ανάδειξη μετρίων αντιπροσώπων της κάστας του ρουσφετιού και του μπαξισιού. Μαριονέτα στα νύχια των «Γκιουλέν» της.

Ξένα κέντρα κατηγορούσαμε και τότε, το ίδιο και τώρα. Ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη τότε, ο Ιβάν ο τρομερός τώρα για τη Νέα Ελλάδα με τη νέα γλώσσα της για καλημέρα. Με το Russia Today για αντικειμενική και το ΑΠΕ-ΜΠΕ για επώνυμη ενημέρωση. Αυτό θέλουμε, αυτό παίρνουμε. Εθνικές καταστροφές υπήρξαν και άλλες. Μεγαλύτερη η Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι την επόμενη φυσικά που δείχνει να είναι στα κάρβουνα. Τότε που ο σοφός ελληνικός λαός έδιωξε σαν «αποδιοπομπαίο τράγο» τον Ελευθέριο Βενιζέλο για να προσδεθεί στο άρμα της Γερμανίας. Πιο ένδοξη στιγμή στη σύντομη νεώτερη ιστιορία μας, κατά σύμπτωση, η αντίσταση κατά των Γερμανών και το ηρωϊκό μας «ΟΧΙ». Τώρα ξανά με τη ριζοσπαστική Αριστερά επιμένουμε γερμανικά με την Καγκελάριο Μέρκελ να μας επαινεί και ρωσικά για επενδύσεις. Όλες οι επενδύσεις ομολογουμένως καλοδεχούμενες εκτός αν είναι από εκέι που απειλούν το εθνικό ιδεώδες του κοτζαμπασιμού, της υπόδούλωσης και της θρησκοληψίας. Τι να περιμένει κανείς μετά; Η Βασίλισσα 'Ολγα μας λείπει μόνο για την επίσημη παράδοση.

Οι λαοί λαμβάνουν αυτό που αξίζουν τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Συνωμοσίες καίνε τη ζωή μας και αν αυτό ισχύει, που αμφιβάλλουμε, ο εξαφανισμένος Έλληνας Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό. Αλλιώς να παραδεχτεί την ανικανότητά μας που απλά πηγάζει από τη μνημονιακή αδυναμία μας στο ελάχιστο. Στα 99 χρόνια σκλαβιάς. 

Ηρωϊκές μορφές πασχίζουν να σβήσουν τη φωτιά που κατακαίει τα σωθικά μας και αξίζουν συγχαρητήρια. Δυστυχώς, όμως στην Ελλάδα όλες οι ηρωικές μορφές εμφανίζονται μετά την καταστροφή. Καμία πριν για να γεννήσει μία Ελλάδα αντάξια των χωρών της Δύσης και Ανατολής που λεηλατούν τη χώρα μας, με ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας με το λαό του τον Αύγουστο του 2015. Αυτό που θα φέρει τη μιζέρια του 2019 που κάποιος θα κληθεί να αλλάξει σε μία σκυταλοδρομία προδοσίας. 


Και το Σεπτέμβρη εκεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στη ΔΕΘ, όλα θα είναι ρόδινα. Γεμάτα αισιοδοξία και υποσχέσεις. Μέχρι την επόμενη φωτιά και απαγωγή της Ελλάδας από τον δήμιό της, που όλα αυτά τα χρόνια είναι μόνιμος θαμώνας της Πλατείας Μαβίλη και ινστρούκτορας τού εκάστοτε κορυφαίου ύπατου εκπροσώπου της περιοχής που χαζεύει τα Μετέωρα της Ελλάδας με θαυμασμό μέχρι να πάει και αυτός εκεί που πήγαν οι προηγούμενοι ομόλογοί του. 


Μέχρι να φύγει ο ενοχλητικός Σόιμπλε στις 24 Σεπτεμβρίου που, σύμφωνα με τον κ. Γκάμπριελ, έκαψε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και την Ευρώπη.

Είμαστε στη φάση λοιπόν για το μετέωρο βήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τη "Βολιβιανη Βαλκανοποίησή" της...
 

Thedayaftergr