Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Η Αρκαδία πρωταγωνιστεί σε φωτογραφική έκθεση, στο κέντρο της Ρώμης

Η Αρκαδία πρωταγωνιστεί σε φωτογραφική έκθεση, στο κέντρο της Ρώμης

Η Αρκαδία παρουσιάζεται σε φωτογραφική έκθεση στο κέντρο της Ρώμης, στις ιστορικές αίθουσες του κέντρου για τη διάδοση της ιταλικής γλώσσας Dante Alighieri. 
Η έκθεση, με τίτλο «Arkadia, the untold tale», φέρει την υπογραφή του φωτογράφου Νίκου Μουρκογιάννη. «Η απλότητα αποτελεί κατάκτηση», εξηγεί ο Έλληνας δημιουργός, ο οποίος μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θέλησε να τονίσει:

«Η Αρκαδία, ιστορικά και μυθολογικά έχει μια ιδιαίτερη αξία. Η κύρια ιδέα που μεταφέρω και στην έκθεση αυτή, είναι η απόλυτη αγάπη στην φύση -και ιδίως στα ζώα- αλλά και η εσωτερική μας ισορροπία. Έλαβα υπόψη μου την σημασία του αφαιρετικού στοιχείου, διότι η απλότητα, τελικά, οδηγεί και στην αρμονία».

«Μεγάλο μέρος των Ιταλών που επισκέπτονται την έκθεσή μού εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν την Αρκαδία, διότι πιστεύουν ότι για να καταλάβει, να νιώσει κανείς τις έννοιες και την πραγματικότητα που προσπάθησα να εκφράσω, πρέπει να αισθανθεί προσωπικά τους "κραδασμούς" αυτού του πανέμορφου τόπου μας», συμπλήρωσε ο κ. Μουρκογιάννης, ο οποίος σπούδασε και εργάζεται στην Ιταλία.

Χορηγός της έκθεσης, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί και στην Νέα Υόρκη, είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη έχει προσφέρει την αιγίδα και την επικοινωνιακή της υποστήριξη. Επιμελητής της «Aρκαδία, η ανείπωτη ιστορία», είναι ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Βάσκεν Μπερμπεριάν, με την συνδρομή της ιστορικού τέχνης Μαρία Σίλβια Φάρτσι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ