Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Στο Δερβένι Κορινθίας αναδεικνύονται οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδας σε παμπαίδες και παγκορασίδες


Νέος τόπος διεξαγωγής, νέες εικόνες, νέα εμπειρία για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα και την επιτραπέζια αντισφαίριση. Το Δερβένι Κορινθίας είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους παμπαίδες και τις παγκορασίδες, να τους προβάλει δεόντως και να τους προσφέρει καλές συνθήκες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας, που θα γίνει εκεί στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Το σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου, που φτιάχτηκε το 2004, φιλοξενεί για πρώτη φορά διοργάνωση στο ολυμπιακό άθλημα και ο οικοδεσπότης Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θέλει ν’ αφήσει άριστες εντυπώσεις. Ήδη άλλωστε, το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του σωματείου έχει να επιδείξει ουσιαστική δραστηριότητα στο άθλημα στα μόλις 4 χρόνια ζωής του, όχι μόνο με συμμετοχές και αποτελέσματα, αλλά και με διάφορες εκδηλώσεις. Οι αγώνες αρχίζουν αύριο το πρωί με το ομαδικό και ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Δευτέρας με τα ατομικά αγωνίσματα.

Πολύ σημαντικό για το πρεστίζ του πρωταθλήματος το γεγονός ότι οι έξι τελικοί θα μεταδοθούν σε live streaming από το site sportsonair (http://sportsonair.gr/) με το οποίο ήρθε σε συμφωνία ο Α.Ο, Ξυλοκάστρου. Το link για τους τελικούς του ομαδικού την Κυριακή είναι https://www.youtube.com/watch?v=pvmJ1E2CCig και το link για τους τελικούς της Δευτέρας https://www.youtube.com/watch?v=kb6ar5w15RU.
Η αγωνιστική δράση θα κυλήσει σε 8 τραπέζια. Στο ομαδικό θα πάρουν μέρος 12 ομάδες παμπαίδων και 8 παγκορασίδων. Για τα κορίτσια να σημειωθεί ότι δεν δήλωσε ο Ο.Ε.Α. Βέροιας και τη θέση της πήρε η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.
Στο απλό παμπαίδων έχουν αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής 32 αθλητές, στο απλό παγκορασίδων 25 αθλήτριες, ενώ στο διπλό έχουν δηλωθεί 15 και 12 ζευγάρια αντίστοιχα. Στο απλό τα πρώτα τέσσερα φαβορί στα αγόρια είναι οι Αλέξανδρος Μαδέσης, Κίμων Μήτκας, Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος και Γιώργος Κατσαπρακάκης και στα κορίτσια οι Δήμητρα Πετσίβα, Φωτεινή Τράκα, Ευγενία Καραθανάση και Νεφέλη Καφάτου.
 Σήμερα,Σάββατο στις 09:30 γίνεται η κλήρωση του ομαδικού και το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει μισή ώρα μετά με τους ομίλους.
Μετά τις 4μ.μ. πρόκειται να γίνουν οι οκτάδες των νοκ άουτ και την Κυριακή στις 09:00 οι ημιτελικοί.
Οι τελικοί στο ομαδικό έχουν προγραμματιστεί για τις 11.00, απλά θυμίζουμε ότι πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο καθυστέρησης.
 Την ίδια μέρα στις 2μ.μ. θα πάρουν σειρά οι όμιλοι του απλού και το απόγευμα θα γίνουν οι 16άδες στα διπλά.
Τη Δευτέρα τα παιδιά θ’ αγωνίζονται από τις 09.30 με τα νοκ άουτ του απλού.
Οι τελικοί του διπλού υπολογίζεται ν’ αρχίσουν γύρω στις 12.30 και του απλού στις 13.00.
To siteSportsonair, που ειδικεύεται στο livestreaming, θα έχει και ρεπορτάζ εκτός από τις ζωντανές μεταδόσεις των τελικών, ενώ δεν αποκλείεται να δείξει παιχνίδια και από προηγούμενο γύρο.
Γενικά οι αγώνες έχουν ήδη προβολή από τοπικά μέσα ενημέρωσης και θα γίνουν ρεπορτάζ και στη διάρκεια αυτών σε τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ιστοσελίδες.
 Ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου και ο δήμος έχουν δώσει εγκαίρως διάφορες πληροφορίες για τα όσα έχουν ετοιμάσει στο πλαίσιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος:
 - Την Κυριακή στις 9 μ.μ. έχει προγραμματιστεί γιορτή για τους αθλητές με φαγητό και πολλές εκπλήξεις στην κεντρική πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο.
 - Με την επίδειξη της ειδικής εκπτωτικής κάρτας της διοργάνωσης παρέχεται από τα συνεργαζόμενα καταστήματα 15% έκπτωση στους αθλητές και τους συνοδούς τους
 - Λεωφορείο της διοργάνωσης θα εκτελεί το δρομολόγιο Ξυλόκαστρο-Δερβένι.
 - Φτιάχτηκε αφίσα του πρωταθλήματος κι έχει αναρτηθεί σε διάφορα σημεία σε αυτά τα παραλιακά μέρη της Κορινθίας. *
 Όλες οι πληροφορίες για τους αγώνες και το οργανωτικό κομμάτι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr).
Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι το Ξυλόκαστρο συνηθίζει τη διοργάνωση μεγάλων τουρνουά τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά με αθλήματα στην παραλία.
Για φέτος π.χ. έχουν προγραμματιστεί αγώνες μπιτς βόλεϊ, μπιτς σόκερ αλλά και μπιτς χάντμπολ!
Το γειτονικό Ξυλόκαστρο έχει φιλοξενήσει στο κοντινό παρελθόν πανελλήνιας εμβέλειας αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά το Δερβένι θα το κάνει πρώτη φορά.