Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ισχυρός μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη



Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:50 στο θαλάσσιο χώρο 31 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται σε απόσταση 256 χιλιομέτρων
ανατολικά- βορειοανατολικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος στα 12 χιλιόμετρα.
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ισχυρό μετασεισμό του καταστροφικού σεισμού των 6,1 ρίχτερ. Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί δυο μικρότεροι σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά, Ο πρώτος είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και καταγράφηκε 22:33 και θεωρείται μετασεισμός του του καταστροφικού σεισμού των 6,1 Ρίχτερ που προηγήθηκε πριν λίγες μέρες. 

Το επίκεντρο του εντοπίστηκε στα 28 χιλιόμετρα νότια της Μυτιλήνης. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, στις 22:37, σημειώθηκε και δεύτερη μετασεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο στη συγκεκριμένη περίπτωση 43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.
Από τον τελευταίο μετασεισμό δεν σημειώθηκαν προβλήματα ή καταστροφές, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκονται στην περιοχή τέθηκαν σε επιφυλακή, χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν πουθενά.

Όπως είχαν τονίσει οι σεισμολόγοι που βρίσκονταν από τη Δευτέρα στη Λέσβο, ανέμεναν έναν μετασεισμό κοντά στα 5,5 Ρίχτερ, για να επιβεβαιώσουν την ομαλή ακολουθία του φαινομένου.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα ξημερώματα του Σαββάτου οι κάτοικοι του νησιού είχαν ανησυχήσει από έναν μετασεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ
.