Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης. Νίκησε με 4-1 της Γιουβέντους στο Κάρντιφ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 12η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης
 Ιστορία έγραψε η Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάρντιφ, με την κατάκτηση και του φετινού τίτλου στο Champions League! Οι «μερένχες» επικράτησαν με 4-1 της Γιουβέντους και έφτασαν στην τρίτη κούπα τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ αναδείχθηκαν για δωδέκατη φορά πρωταθλητές Ευρώπης, αφήνοντας όλες τις υπόλοιπες ομάδες της γηραιάς ηπείρου αρκετά μακριά.

Η Ρεάλ έχει δημιουργήσει μια δυναστεία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και πλέον θα αποτελεί είδηση εάν χάσει την ευρωπαϊκή κορυφή σε κάποια από τις επόμενες σεζόν. Μάλιστα, έγινε η πρώτη ομάδα που από τότε που η διοργάνωση καθιερώθηκε ως Champions League έκανε το back to back.
Αντίθετα, η Γιουβέντους έχασε για πέμπτη σερί φορά τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ επέκτεινε το αρνητικό της ρεκόρ ως φιναλίστ, έχοντας μόλις δύο κατακτήσεις σε εννιά προσπάθειες. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι «μπιανκονέρι» έχασαν στην τρέχουσα διοργάνωση, αλλά το έκαναν στον χειρότερο δυνατό αγώνα.
Οι Γιουβεντίνοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, έχασαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης αυτή που άνοιξε πρώτη το σκορ, στο 21’. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε την ασίστ από τον Καρβαχάλ, έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στον Μπονούτσι, κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν για το 0-1 (τυπικά φιλοξενούμενη ήταν η Ρεάλ).
Ωστόσο, ο Μάντζουκιτς έφερε γρήγορα το ματς στα ίσα και με ένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία του θεσμού έφερε το ματς στα ίσα στο 27’ (1-1). Ο Κροάτης έπιασε ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι, που νίκησε τον Κέιλορ Νάβας, για να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.
Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά παρά τις εκατέρωθεν καλές στιγμές, το 1-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.
Όμως, η εικόνα άλλαξε δραματικά στην επανάληψη, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να μπαίνει πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι και τη Γιουβέντους να μην είναι τόσο ζωηρή όσο στα πρώτα 45 λεπτά. Αυτό το αξιοποίησε η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, καθώς πήρε ξανά προβάδισμα ξανά στο σκορ με γκολ του Κασεμίρο στο 61’. Ο Βραζιλιάνος μέσος σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Κεντίρα και κατέληξε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μπουφόν. Με την τύχη σε αυτήν τη φάση να χαμογελάει στην ισπανική ομάδα.
Στο 64’ τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα για τη «Γηραιά Κυρία» του Μαξ Αλέγκρι και πολύ καλύτερα για τη Ρεάλ, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το δεύτερο γκολ του στον αγώνα έκανε το 3-1. Ο Μόντριτς σέντραρε από δεξιά, ο Πορτογάλος πρόλαβε την άμυνα των «μπιανκονέρι» και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-1 υπέρ της ομάδας του. Αυτό ήταν το έβδομο τέρμα του Κριστιάνο κόντρα στον Μπουφόν, το οποίο αποδείχθηκε και το πιο καθοριστικό.
Σε εκείνο το σημείο όλα έδειξαν πως είχαν κριθεί. Και πράγματι, μπορεί να έμεναν αρκετά λεπτά, αλλά η εικόνα των δύο ομάδων έδειχνε ότι δύσκολα θα γυρίσει το ματς. Για τους «μπιανκονέρι» ήρθε ακόμη ένα… χτύπημα, όταν ο Κουαδράδο, που μπήκε αλλαγή στον τελικό, αντίκρισε σε μικρό χρονικό διάστημα δύο κίτρινες κάρτες και στο 84’ αποβλήθηκε.
Με την αντίπαλό της με παίκτη λιγότερο, η Ρεάλ έδειχνε να παίζει μόνη της και αξιοποίησε το αριθμητικό της προβάδισμα στο 90’ με ακόμη ένα γκολ. Ο Μαρσέλο έκανε εκπληκτική προσπάθεια από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ασένσιο, που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 1-4.
 Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι (66' Κουαδράδο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70' Μαρκίζιο), Ντάνι Άλβες, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78' Λεμινά), Ιγκουαΐν.
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (89' Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82' Μάρκο Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Μπέιλ).