Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Άγρια επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη – Μαχαίρωσαν οπαδό του Ολυμπιακού Πέντε Έλληνες τραυματίες -– Πεδίο μάχης οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ταξίμ

Eπεισόδια στην Κωνσταντινούπολη με οπαδούς του Ολυμπιακού! [vid]
Επεισόδια γύρω από την πλατεία Ταξίμ ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και Τούρκους λίγες ώρες πριν την έναρξη του Final Four στην Κωνσταντινουπόλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν τραυματιστεί στα επεισόδια πριν τον αγώνα  Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας το απόγευμα (18:30, ΕΡΤ 2, Novasports 1) στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Euroleague, με την ατμόσφαιρα στην Πόλη να μυρίζει μπαρούτι..

Σύμφωνα με το CNN Turk, εθνικιστές φίλοι της Φενέρμπαχτσε και της Μπεσίκτας επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν έναν φίλο των «ερυθρόλευκων» στην οδό Ιστικλάλ, με τους τούρκους να έχουν μαζί τους λάμες, μαχαίρια, φωτοβολίδες και πέτρες.
Οπαδοί της Φενέρμπαχτσε επιτέθηκαν σε 15 φίλους των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Πόλη, προκειμένου να στηρίξουν από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.
Συγκεκριμένα, οι φίλοι του Ολυμπιακού που αφίχθησαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη έκαναν τη βόλτα τους κοντά στην πλατεία Ταξίμ, αφού πρώτα είχαν κάνει check in στο ξενοδοχείο τους. Ξαφνικά, ένας Τούρκος άναψε καπνογόνο φωνάζοντας στα Αγγλικά "Εδώ είναι Κωνσταντινούπολη". Τότε, περίπου 20 Τούρκοι βγήκαν από μαγαζιά τρέχοντας και άρχισαν να κυνηγούν τους Έλληνες φιλάθλους φωνάζοντας ρυθμικά "Istanbul". Ακολούθησε "μάχη" και ξυλοδαρμός, με τις συμπλοκές να διακόπτουν άνδρες της μυστικής αστυνομίας της Τουρκίας οι οποίοι ήταν παρόντες και οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη πέντε Τούρκων οπαδών.
Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, πρόκειται για φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη από την πόλη Μάλτεπε (Bρύας) της Τουρκίας και δεν πρόκειται για οργανωμένο επεισόδιο από οργανωμένους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ. Σύμφωνα πάντα με την τουρκική αστυνομία, το αιματηρό αυτό επεισόδιο δεν αφορά θέματα Ελλάδας-Τουρκίας.
Τα Μέσα της Τουρκίας τραβούσαν πλάνα και φωτογραφίες στους φίλους του Ολυμπιακού και αυτοί με τη σειρά τους φώναζαν να κλείσουν τις κάμερες.
Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως αφορμή της επίθεσης των Τούρκων, εκτός από τα κασκόλ, ήταν για να κλέψουν κινητά και κάμερες από τους Έλληνες.
 Συνολικά έχουν τραυματιστεί πέντε Έλληνες, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο και διακομίστηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.