Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Στις 19:30 Τσέλσι και Αρσεναλ διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας

Τσέλσι και Αρσεναλ διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας
Βίοι αντίθετοι για τις δύο φιναλίστ του τελικού κυπέλλου Αγγλίας υπ΄αριθμόν 136. Η Τσέλσι που θέλει να ολοκληρώσει με νταμπλ μετά τον θρίαμβό της στην Premier League, αντιμετωπίζει την Αρσεναλ η οποία επιδιώκει να επουλώσει τις πληγές μιας καταστροφικής σεζόν. Η απώλεια του τίτλου αλλά κυρίως η απουσία από το Champions League για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, αποτελούν πολύ σοβαρά πλήγματα για τους «Κανονιέρηδες» και τον Αρσέν Βενγκέρ, τη στιγμή που αυξάνονται οι φωνές οι οποίες... απαιτούν την απομάκρυνσή του.

Η παραμονή του, πάντως, δεν θα κριθεί σήμερα το βράδυ  (19:30 Nocasports). Μπορεί να φύγει, ακόμα κι αν κατακτήσει το τρόπαιο και γίνει ο πολυνίκης του θεσμού ξεπερνώντας τον Τζορτζ Ράμσει ο οποίος είχε έξι κύπελλα στα... 40 χρόνια θητείας του στην Αστον Βίλα (1886-1924). Μπορεί να μείνει ακόμα κι αν χάσει στο Γουέμπλεϊ.
Σημαντικά προβλήματα έχει ο Βενγκέρ ειδικά στη στελέχωση της αμυντικής γραμμής, καθώς απουσιάζουν ο τραυματίας Γκάμπριελ και ο τιμωρημένος Κοσιελνί, ενώ αμφίβολος είναι ο Μουστάφι. Ετσι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί μετά από πολύ καιρό ο Περ Μερτεζάκερ.
Στην αντίπερα όχθη, ο Αντόνιο Κόντε έχει ομολογήσει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν περίμενε η επιτυχία να έλθει τόσο σύντομα. Αναφερόταν στο πρωτάθλημα Αγγλίας το οποίο κατέκτησε στην πρώτη του σεζόν στην Τσέλσι. Συνεπώς το νταμπλ είναι κάτι που ξεπερνά ακόμη και τα πιο τρελά του όνειρα.
Σχεδόν 90.000 θεατές αναμένονται απόψε στο Γουέμπλεϊ. Οι δύο ομάδες πήραν από 28.780 εισιτήρια έκαστη, ενώ οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει επίσημα (!) τις pub που θα φιλοξενήσουν τους οπαδούς των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, οι φίλοι της Αρσεναλ θα πιουν τη μπύρα τους πριν από τον τελικό σε όσες pub βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του Γουέμπλεϊ, ενώ στη δυτική πλευρά θα συγκεντρωθούν οι οπαδοί της Τσέλσι. Ο Δούκας του Κέμπριτζ, πρίγκιπας Γουϊλιαμ, θα είναι ο εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας και θα συνοδεύεται από τη συζυγό του, Κέιτ Μίντλετον. Η διάσημη σοπράνο Εμιλ Χέιγκ θα ψάλει τον εθνικό ύμνο.
Διαιτητής είναι ο 38χρονος Αντονι Τέιλορ, στον πιο σπουδαίο αγώνα της καριέρας του. Γεννήθηκε το 1978 στο Μάντσεστερ, μπήκε στους εθνικούς πίνακες το 2002 και από το 2006 είναι επαγγεματίας. Απέκτησε το σήμα της FIFA το 2013.
Οι δύο ομάδες του Λονδίνου γνωρίζονται καλά και η σχέση τους είναι... υπεραιωνόβια καθώς η πρώτη τους αναμέτρηση χρονολογείται το 1907. Απόψε θα τεθούν αντιμέτωπες για 190η φορά, ενώ έχουν κοντραριστεί 20 φορές σε αγώνες κυπέλλου. Η Αρσεναλ έχει το προβάδισμα στην έως τώρα καταμέτρηση, με 8 νίκες, 6 ισοπαλίες, 5 ήττες ενώ ήταν νικήτρια στον μοναδικό τελικό κυπέλλου που έχουν διασταυρωθεί. Η σπουδαία ομάδα του 2002 νίκησε 2-0 στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ με σκόρερ τους Ρέι Πάρλουρ (70΄), Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ (80΄), ενώ προπονητής της Τσέλσι ήταν ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Τότε, όμως, η κατάσταση ήταν διαφορετική και οι συνθήκες αντίστροφες. Η Αρσεναλ ήταν πρωταγωνίστρια του αγγλικού ποδοσφαίρου κι εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το νταμπλ, ενώ η Τσέλσι αναζητούσε ακόμα το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια (τελικά το πήρε επί Μουρίνιο το 2005).