Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Η «Μπλε Φάλαινα» στην Ελλάδα: Μία 15χρονη το πρώτο θύμα του διαδικτυακού «παιχνιδιού»


blue-whale-game-challenge.pngΗ «Μπλε Φάλαινα» στην Ελλάδα: Μία 15χρονη το πρώτο θύμα του διαδικτυακού «παιχνιδιού»


Το κορίτσι έφερε τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φαίνεται πως καταγράφεται κρούσμα τραυματισμού ανήλικου παιδιού ως συνέπεια του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» που οδηγεί σε αυτοτραυματισμούς και, σε πολλές

περιπτώσεις, ακόμη και σε αυτοχειρία!

Διαβάστε περισσότερα

KLJAGHJKFAHKLSJFHGSDJKL_STOGIATROPL.jpgΔιευκρινίσεις ΕΟΠΥΥ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση διαβητολογικού υλικού


Για  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση του διαβητολογικού υλικού (ταινίες μέτρησης σακχάρου, βελόνες, σκαρφιστήρες κλπ)  εκπρόσωποι της Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) πραγματοποίησαν συνάντηση  με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού Συστημάτων/Υπηρεσιών, κ. Νικόλαο Παπανικολάου, για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων.

Διαβάστε περισσότερα

ZADSGFRASERGSZETRYH.jpgΝέα, απλή εξέταση για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών


Ο καρκίνος της ωοθήκης είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους των γυναικών. Θεωρείται ένας ύπουλος καρκίνος, καθώς τα συμπτώματα που δίνει είναι πολύ γενικά και δεν βάζουν σε υποψίες τη γυναίκα ή το γιατρό. Έτσι, όταν φτάνουν στη διάγνωση του καρκίνου της ωοθήκης , η νόσος είναι ήδη τόσο προχωρημένη που βρίσκεται συνήθως σε τελικό στάδιο.

Διαβάστε περισσότερα

SAWERFAWERSDF.jpgΝέα όρια συνταγογράφησης για τους γιατρούς


Όρια συνταγογράφησης των γιατρών βάζει το πολυνομοσχέδιο με την εισαγωγή κλειστών προϋπολογισμών που θα διαφοροποιούνται  ανάλογα με την ιατρική  ειδικότητα, τους στόχους, τους περιορισμούς, τον αριθμό των ασθενών, τα δημογραφικά δεδομένα, τα χαρακτηριστικά των παθήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ergazomeni_se_enalasomenh_bardia.jpgΟι κίνδυνοι που διατρέχουν οι γυναίκες που δουλεύουν σε εναλλασσόμενες βάρδιες


Οι γυναίκες που εργάζονται επί χρόνια σε εναλλασσόμενες βάρδιες τα βράδια, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα

trogontas-mono-psito-salata-tha-zsfdgasdrgadynatiso.jpgΤρώγοντας μόνο “ψητό-σαλάτα” θα αδυνατίσω;



Όλοι έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά να χάσουμε βάρος απλά τρώγοντας μπριζόλες, μπιφτέκια, τυριά και αλλαντικά, και μάλιστα χωρίς την παρακολούθηση ειδικού!

Διαβάστε περισσότερα

IMG_6074.jpgΈκλεψαν ιατρικά μηχανήματα από τον Αγιο Σάββα


Αγνωστοι έκλεψαν ιατρικά μηχανήματα από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η κλοπή διαπιστώθηκε στις 7 το πρωί της Δευτέρας από εργαζομένους του νοσοκομείου, οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ.

Διαβάστε περισσότερα

sdrthsertyhsdrtehghsrgh.jpgΔιατροφή: πώς σχετίζεται με τα γονίδιά μας;


Γνωρίζατε ότι  τα τρόφιμα ή τα θρεπτικά συστατικά γενικότερα επηρεάζουν την έκφραση της γενετικής πληροφορίας σε ένα άτομο και πως η γενετική σύνθεση του ατόμου επηρεάζει τον μεταβολισμό και την ανταπόκριση του σε θρεπτικά συστατικά και άλλα βιοδραστικά συστατικά των τροφίμων;  Και όμως, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ γονιδίων, διατροφής και υγείας, σχέση που μελετά η Διατροφογονιδιωματική Έρευνα, ως σκέλος της Επιγενετικής.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr